Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Vint-i-dues violacions a Tarragona durant el primer semestre de 2018

Segons un informe oficial publicat pel Ministerio del Interior, els homicidis i els robatoris amb força també han repuntat a la demarcació
Les dades del Ministerio del Interior estan basades en les informacions dels diversos cossos policials | Mossos d'Esquadra

 

La violència masclista és un greu problema aquí i arreu. Aquest 2018, entre els mesos de gener i juny, a la demarcació de Tarragona s’hi han produït fins a 22 violacions.

 

La xifra, recopilada a través dels diferents cossos policials i publicada pel Ministerio del Interior espanyol en un informe sobre infraccions penals a l'Estat, mostra un notable increment de les violacions respecte a l’any passat a les nostres comarques, on les agressions sexuals amb penetració han augmentat un 16 per cent.

 

El nombre de violacions a les ciutats representa, gairebé, la meitat del total

L’informe, alhora, aporta dades concretes sobre els municipis de més de 30.000 habitants, en aquest cas, les ciutats de Reus, Tarragona, Tortosa i Cambrils. És, precisament, en aquests àmbits urbans on s’hi ha produït més agressions, un total de 10, que representen, gairebé, la meitat dels atacs registrats a la demarcació.

 

Durant la primera meitat de l’any, només a la ciutat de Tarragona van haver-hi sis violacions perpetrades contra dones, una situació intolerable, preocupant i agreujada, més encara, si es tenen en compte les estadístiques del 2017, quan la xifra d'agressions detectades va ser zero.

 

Les agressions sexuals cauen a Reus, sempre insuficientment

A Reus, per la seva part, les violacions respecte al primer trimestre de l’any passat s’han reduït en un 70 per cent malgrat que, aquests fets, lluny d’erradicar-se, se segueixen repetint. De les set agressions sexuals comeses i denunciades el 2017 s’ha passat, enguany, a dues, una xifra sempre insuficient.

 

Un cas a Tortosa i un altre cas a Cambrils

Segons les informacions del ministeri espanyol, a les ciutats de Tortosa i Cambrils s’hi han comès, durant aquest 2018, dues violacions, una a cada municipi.

 

Perpetuació i manteniment de la violència masclista

Les dades, lluny de mostrar una tendència a la baixa, reflecteixen la perpetuació i el manteniment d’una violència masclista i de gènere que, sempre, toca de ben a prop.

 

Les xifres, conegudes i registrades com a infraccions penals per part dels diferents grups policials de l’Estat, difon una situació que, molt probablement, difereix encara d’una greu realitat, molt més terrible i invisibilitzada.

 

Un agent de la policia científica durant la investigació d'un homicidi | TarragonaDigital.com

 

Els homicidis es tripliquen a Tarragona

Segons l'informe del Ministerio del Interior, que recull diverses tipologies de delictes i infraccions penals registrades, els homicidis a la demarcació de Tarragona entre els mesos de gener i juny de 2018 s'han arribat a triplicar. Si el 2017, durant el mateix període, es van produir 5 homicidis dolosos, enguany la xifra s'ha enfilat fins als 14.

 

Contràriament a les agressions sexuals, aquests fets s'han produït, sobretot, fora dels àmbits urbans i és que, 10 dels 14 casos s'han produït en municipis de menys de 30.000 habitants.

 

Els robatoris amb força a domicilis i establiments també creixen un 16 per cent

La sensació d''inseguretat' que, últimament, es pot percebre a les ciutats tarragonines té el suport palès de les dades i els fets. L'augment dels robatoris a domicilis, establiments comercials i d'altres instal·lacions és, ara per ara, una realitat tangible que ha patit un notable repunt.

 

Tal com mostra l'informe d'Interior, aquest 2018 s'han detectat 2.531 casos d'aquest tipus de delictes, una xifra que, lluny de caure o mantenir-se, representa 346 infraccions més respecte a l'any passat, i un augment percentual del 15,8 per cent.

 

A Tortosa, precisament, aquesta mena d'infraccions han augmentat gairebé un 70 per cent, mentre que a Cambrils l'increment ha estat del 26 per cent. A la ciutat de Tarragona, d'altra banda, els robatoris amb força a domicilis i establiments han crescut un 12,6 per cent.

 

Al Vendrell i a Reus, contràriament a aquesta tendència, aquests delictes han caigut durant el 2018, en un 16,4 i un 10,4 per cent, respectivament.

 

Imatge d'un vehicle assaltat, a la Part Baixa de Tarragona | Cedida

 

Disminueixen el tràfic de drogues, les sostraccions de vehicles i els robatoris amb violència i intimidació

Tot i els episodis, recents i concrets, d'aquest estiu i tardor a la ciutat de Tarragona, les sostraccions de vehicles a la demarcació han caigut en un 20 per cent, passant dels 225 casos del primer semestre de 2017 als 179 actuals.

 

El tràfic de drogues a les comarques tarragonines, per la seva part, també ha disminuït en un 14 per cent, mentre que la davallada dels robatoris amb violència i intimidació ha estat de l'ordre del 9 per cent, sempre respecte a les dades de l'any passat.

 

En general, a Tarragona, els delictes creixen un 3,6 per cent

Segons l'informe del Ministerio del Interior espanyol, en general, les infraccions penals a la demarcació de Tarragona durant els primers sis mesos del 2018 han crescut en un 3,6 per cent. Concretament, enguany s'han comès 668 delictes més que l'any passat, amb un total de 18.994 casos.

Comentaris