AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Belltall prepara l'11a edició de la Festa de l'All

Serà el dissabte 3 d'agost i entre la programació destaquen el mercat d'artesania, l'esmorzar popular i el concert
Imatge del mercat de la IX edició de les Festa de l'All de Belltall | Cedida

 

El dissabte 3 d'agost Belltall viurà l'11a edició de la Festa de l'All i, com cada any, el programa d'actes girarà entorn d'aquest producte gastronòmic típic del municipi. A partir de les 10.00 h del matí, al carrer de Baix es durà a terme l'esmorzar popular amb productes típics de la Conca de Barberà i durant tot el matí, al carrer de les Escoles, hi haurà tot de paradetes productes de proximitat.

 

A les 11.45 h, Natacha Filipi i Guillem Fargas oferiran una conferència sobre la recuperació de l'herbari tradicional a la Biblioteca Municipal i també hi ha programada una sessió de Contacontes i l'actuació dels grallers Esmutacs de Castellvell del Camp. A la tarda, a les 17.30, l'església de Sant Pere acollirà el concert Delícies barroques, a càrrec d'Anna Urpina, i en acabar hi haurà una copa de cava i coca dolça per a tothom.

 

L'all de Belltall

L'all de Belltall és un producte centenari que, en temps passats, va tenir una expansió molt forta. Des de fa uns anys, l'Agrupació de Productors de l'All de Belltall intenta que el conreu d'aquest producte no declini. I la celebració anual de la festa permet que consumidors habituals de l'all de Belltall puguin comprar el producte, tradicionalment presentat en forcs. La característica de l'all de Belltall és que és de secà, la qual cosa no el fa tan gran com els que es reguen, però amb un gust molt autèntic i roent. L'all de Belltall es conrea a la zona dels Comalats: Passanant, Forés, Rocallaura, Belltall...

 

Concurs de fotografies

La Xl festa de l’All de Belltall també és un molt bon moment per fer fotografies i presentar-les al concurs que s'ha organitzat a Instagram. El dia 5 d’agost, el jurat especialitzat, tant en alls com en fotografia, farà públic el nom dels guanyador o les guanyadores del concurs. Les bases es poden trobar al web de l’Agrupació de Productors d’All de Belltall.