GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L’Acampada Jove impulsa nous protocols contra agressions masclistes pel públic i els artistes

L’organització distribuirà una adaptació del protocol que ja tenia l'organització per tal de ser més efectius en la lluita contra la violència masclista
Acampada Jove 2017 | Les actuacions de la nit de dissabte | Josep

 

L'Acampada Jove torna el 19, 20 i 21 de juliol i enguany reforça encara més la lluita contra les agressions masclistes amb un protocol que serà distribuït a tots els acampats i acampades. L'organització, així, pretén falcar l'essència de l'Acampada Jove, un festival on regla el bon ambient, el respecte, la convivència i tolerància. Fins aquesta edició, l'Acampada comptava amb un protocol que es distribuïa entre els organitzadors i del que se'n feien tallers formatius.

 

Aquest any, però, vol anar més enllà i també posa en marxa un protocol enfocat als acampats i acampades per conscienciar i evitar agressions masclistes i LGTBIfòbiques. L’objectiu del projecte és que totes les persones siguin coneixedores d’aquesta realitat i puguin denunciar qualsevol intent d'agressió que vegin.

S'insta als assistents a col·laborar per detectar discriminacions

«L’Acampada Jove practica un model d’oci alternatiu on els acampats i acampades s’han de sentir còmodes, l'essència de l'Acampada és el bon rotllo i la sintonia entre el públic i l'organització» ha afirmat el director de l'Acampada Jove, Pau Morales. «Vivim en una societat patriarcal on el sexisme és una de les grans problemàtiques que impedeixen el lliure gaudir i la convivència entre totes les persones i a l'Acampada ho volem combatre, falquem un espai de llibertat per a tothom» ha conclòs.

 

El protocol consta de diferents premisses per actuar davant d'una agressió d’aquestes característiques, tant per les víctimes com pels testimonis d’aquests fets. D’aquesta manera, els acampats i acampades col·laboraran amb l'organització en detectar discriminacions i agilitzar l’actuació davant aquestes situacions. També, al llarg de l’àrea del festival s'hi trobaran diferents Punts Violència d'atenció i suport que estaran situats a les barres de la zona de concerts i a tots els accessos del festival.

Conviden els artistes a cooperar des de l'escenari

El festival vol arribar a totes les persones que formen part de l'Acampada Jove i per això, a banda de difondre el protocol entre el públic, aquest també serà adaptat per als artistes que poden col·laborar amb l'organització a l'hora de detectar situacions de discriminació i violència des de l'escenari. En el document, també se'ls insta a estar expectants davant d'aquests fets i denunciar-los.