Sarral enceta els actes de primavera, centrats en la festa de les pubilles

A partir d’aquest pròxim dilluns comencen tot un seguit d’activitats on destaca el 21 d’abril amb la proclamació de les pubilles. Les activitats primaverals s'allargaran fins al juny.
Imatge de les pubilles 2019 de Sarral. | Blasco Visual Media

 

Aquest pròxim dilluns dia 1 d’abril Sarral enceta els seus actes de primavera, molt centrats en la festa de les pubilles que culminarà el 21 d’abril. Tot i això, els actes de primavera s’allargaran fins a principis del mes de juny. Per començar, des de dilluns i fins al dia 14 d’abril a l’Ajuntament es repartiran els geranis per participar en el Concurs de Balcons Guarnits.

 

Diumenge 21 d’abril, festa de les pubilles

El diumenge 21 d’abril, Diada de Pasqua, Sarral viurà la festa de les pubilles. Els actes començaran a les 11.00 hores, quan la Xaranga Tocabemolls passarà pels carrers de la vila i farà la serenata matinal davant les cases de les pubilles 2019.

 

Més a tard, a les 12.30 hores, a l’Ajuntament de Sarral tindrà lloc l’acte institucional de proclamació de les pubilles 2019 i el comiat de les de l’any 2018. Enguany les pubilles són Gemma Roselló Fontanals (cal Gardela), Florentina Daiana Cotea (de la Micaela), Laura Lloses Fort (cal Lloses), Verònica Baldelomar Maida (de la Maria Maida), Júlia Parejo Ortega (de la Sònia del Baret), Èlia Sans Rillo (cal Diego), Maria Entifi Sánchez (de la Nuri).

 

La jornada continuarà a les 13.00 hores a la plaça de l’Església amb una exhibició de sardanes a càrrec de la Colla Sardanista Tarragona Dansa i, tot seguit, sardanes amb la Cobla-Orquestra Maravella.

 

A la tarda, la Sala Recreativa Municipal acollirà el concert de Pasqua i el Ball de Tarda amb la celebració del Ball del Ramalet. La jornada clourà a la nit a les 00.00 hores amb el Ball de Gala i la celebració del Ball de les Pubilles amb l’Orquestra Maravella. Seguidament, ‘disco mòbil’ amb Dj Bleizy i Dj Monxo.

 

Activitats posteriors a la festa de les pubilles

Les activitats de primavera continuen a Sarral després de la festa de les pubilles. El diumenge 28 d’abril a les 11.30 hores a la plaça del Mercat se celebrarà el Dia Internacional de la Dansa a càrrec de DansAra, Espai Municipal de Dansa de Sarral. Pel dia 1 de maig s’ha programat una caminada popular a Barberà de la Conca, organitzada pel Grup Excursionista Sarralenc.

 

El diumenge 12 de maig a les 10.00 hores al Casal de la Gent Gran tindrà lloc la trobada de puntaires, organitzada per l’Associació de Pensionistes i Jubilats de Sarral. També tindrà lloc la 2a cursa d’orientació i, a la tarda, a les 18.00 hores es farà el Concert de Primavera a la Pedrera Coma-Ral. Per últim, el dia 2 de juny tindrà lloc el tradicional Aplec a l’Ermita dels Sants Metges.