Vermutada popular de Montblanc 2019.

Balanç positiu de l’activitat turística a Montblanc durant la Setmana Santa

La previsió meteorològica va fer patir però finalment les condicions van ser favorables . La majoria de visitants que han vingut a la vila procedien de Catalunya

L'Oficina de Turisme de Montblanc fa un  balanç molt positiu de l'activitat turística durant la Setmana Santa, tot i que durant els dies previs les previsions meteorològiques feien preveure pluja.

Del dissabte dia 13 fins al diumenge 21 es van atendre unes 1800 persones, principalment d'origen català (el 62%), espanyol (el 24%) i francès (el 7%). Els dies de major activitat van ser divendres i dissabte, amb 360 i 309 persones, respectivament.

L'oferta de visites guiades es va ampliar. L'enogastronòmica i la monumental van fer-la un total de 91 persones. Del dijous al diumenge, de les 11.00 hores del matí a les 14.00 hores del migdia, es va poder visitar la muralla i el pas de ronda. Va ser una proposta que va tenir 680 usuaris.

A banda de l'Oficina de Turisme, aquests dies hi ha hagut molta activitat als equipaments culturals de la vila. Les novetats han estat el Museu del Pessebre de Catalunya, les portes obertes a l'antiga botiga de Cal Saboner i la nova visita a l'església de Santa Maria. Com cada any en aquestes dates s'ha pogut accedir a l'església de Sant Marçal, seu de la Congregació de la Sang. El Museu Comarcal, el CIAR i el Museu Palau Ferré també han tingut un increment de visitants.

Èxit de la Vermutada Popular i Musical

El dissabte 20 i el diumenge 21 al migdia, davant la Catedral del Vi es va celebrar la Vermutada Popular i Musical de #Safrània365.

Vermutada popular i musical de Montblanc.
Vermutada popular i musical de Montblanc. | Cedida

A la plaça de l'antic celler modernista es van instal·lar cinc estands on es van repartir més de 3.000 degustacions de vermuts durant els dos matins. La Cooperativa Vinícola de Sarral, el Museu del Vermut de Reus, On the Rocks de Vimbodí i Vermut Montseta de Valls es van mostrar molt satisfets per la gran afluència de públic.

També van tenir una magnífica acollida els productes de cansaladeria de Ca la Cova de Vimbodí que hi participà en nom de Fet a la Conca.  L'Oficina de Turisme va posar a la venda un miler de gots de vidre commemoratius que s'acompanyaven amb una bossa de patates de regal. Es van exhaurir el diumenge a darrera hora.

Una de les novetats de la vermutada va ser el taller de cuina de primavera en família que va coordinar la cooperativa l'Aresta de Santa Coloma de Queralt. Es va fer olivada i hamburgueses de cigrons. La xifra d'assistents va ser excel·lent: un centenar de persones, entre adults i infants.

Aquesta activitat va tenir molt bona acollida i és la primera d'un calendari de propostes que s'estrena enguany.  Viu Montblanc en família! és una iniciativa emmarcada en el PECT TurisTIC en família, liderat per la Diputació de Tarragona i cofinançat per la Unió Europea, mitjançant el FEDER, en què participa l'Ajuntament de Montblanc.

La vermutada de #Safrània365 s'ha organitzat en col·laboració amb La Conca 5.1, entitat també protagonista de la següent activitat inclosa en aquest calendari de propostes on l'objectiu és donar valor als productes de proximitat. El divendres 21 de juny es farà la jornada enoturismes inclosa dins l'edició d'enguany de Visions 5.1.  Serà a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc.

També et pot interessar: