Adifolk premia Lluís Puig a Montblanc

L'Associació per a la Difusió del Folklore ha anunciat la ubicació del 32è Aplec Internacional
La celebració s'ha fet a Montblanc aprofitant que és la Capital de la Sardana 2018 | B.H.

 

L'antiga església de Sant Francesc de Montblanc ha sigut el recinte escollit per celebrar la Gala de l'Any de l'Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk). La Gala ha sigut l'ocasió per a fer entrega de 3 premis: Premi al Grup de l'Any 2018, Premi a la Federació de l'Any 2018 i Premi a la Personalitat de l'Any 2018. A banda d'això, la jornada ha sigut una autèntica exhibició del folklore montblanquí. La celebració s'ha fet a Montblanc aprofitant que és la Capital de la Sardana 2018. De fet, des d'Adifolk han informat que la Gala de l'Any se celebrarà anualment a la ciutat que ostenti aquesta capitalitat.

Lliurament dels premis

La cerimònia s'ha celebrat des de les 18.00 h fins a les 19.45 h. Ja s'havia avançat un dels premiats: el Premi a la Personalitat de l'Any 2018 l'ha rebut Lluís Puig Gordi, qui va ser conseller de Cultura del Govern de Carles Puigdemont i que actualment es troba a Brussel·les. El guardó ha pujat a recollir-lo la seva filla, però Puig i Gordi ha volgut agrair aquests premi mitjançant un petit vídeo que ha fet arribar a l'organització d'Adifolk. «He fet tot el que he pogut per la cultura tradicional, igual que tots vosaltres» ha dit l'exconseller.

Lliurament del Premi a la Personalitat de l'Any 2018 | B.H.

 

Aquest premi, a més a més, també s'ha entregat a la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya. Com a representant de la Direcció, ha pujat a recollir el guardó del subdirector general de Cultura Popular, Antoni Herrera i Pérez. D'altra banda, també s'ha fet entrega del Premi al Grup de l'Any 2018, que se l'ha endut el Grup de Geganters i Grallers d'Oliana; la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya ha guanyat el Premi a la Federació de l'Any 2019.

32è Aplec Internacional

Un dels punts forts de la Gala ha sigut l'anunciament de la ubicació on se celebrarà el 32è Aplec Internacional d'Adifolk, una cita de gran importància que aquest any es va realitzar a Washington i que, de cara a l'any que ve, s'ha planejat celebrar-la a Copenhaguen, Dinamarca. Fins al 20 de desembre de 2018 estaran obertes les inscripcions grupals per poder assistir a la cita.

Al acabar, tots els participants han pujat a l'escenari per celebrar l'èxit de la Gala | B.H.

 

Folklore montblanquí

Com dèiem abans, la Gala també ha sigut una exhibició de la cultura tradicional del poble montblanquí; en total, són 14 les associacions de la Vila Ducal que han participat en la jornada: l'Aula de Sons, Dimonis de Montblanc, Coral Flor de Lis, Grup d'havaneres 'Havana Vieja', Banda de Música 'Verge de la Serra', Grallers de Montblanc, Amics dels Gegants de Montblanc, Grup Sardanista del Museu, Àliga, Drac, Aligot i Drac Petit, la Mulassa i la Mulasseta, els Torraires de Montblanc, els Balls de Bastons, i els Gegants i Nanos.

"L'Espluga de Francolí surt a buscar el Tió de Nadal" "Santa Coloma acull una xerrada sobre el càncer"