Museu de la Vida Rural

El Museu de la Vida Rural ajorna el festival FES a causa de l'evolució negativa de la pandèmia

Les noves dates seran els dies 2 i 3 d'octubre de 2020

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí i la Fundació Carulla ajornen el Festival d’Educació per la Sostenibilitat un mes. En lloc de celebrar-se del 3 al 5 de setembre com estava previst en un inici, la segona edició del FES es posposarà als dies 2 i 3 d’octubre d’aquest mateix any 2020. La decisió ha estat presa després de conèixer el passat dilluns l’evolució negativa de la Covid-19 a Catalunya i al Camp de Tarragona i amb la voluntat de seguir les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de reduir el contacte social i les reunions de més de 10 persones.

El FES no s’anul·la, s’ajorna. La voluntat del Museu de la Vida Rural i de la Fundació Carulla és mantenir el format presencial del festival el primer cap de setmana d’octubre, amb el mateix programa d’actes que s’havia dissenyat. En cas que a l’octubre tampoc fos possible la modalitat presencial a causa de l’emergència sanitària, el museu i la fundació es comprometen a consensuar amb tots els participants un nou format.

Les dues institucions organitzadores treballen per garantir la cita amb totes les precaucions i les mesures de seguretat adequades a la nova realitat causada per la Covid-19. Ho fan amb la ferma convicció del paper de la cultura com a element transformador i guaridor en un context d’emergència com l’actual. Aquest compromís s’ha materialitzat des de la reobertura del MVR després del confinament amb una estricta gestió d’aforaments i control del volum de públics a les sales, recorreguts i activitats del museu que ha seguit el seu funcionament adaptant-se a la nova normativa.

El FES és un espai d’inspiració, de coneixença i de trobada de projectes i propostes relacionades amb l’educació cultural per la sostenibilitat, una iniciativa que segueix la línia de treball del marc estratègic del MVR aprovat el 2018. El festival pretén ser un lloc on teixir aliances entre la comunitat educativa i del lleure amb els professionals de les arts. Aquesta segona edició que tindrà lloc els pròxims dies 2 i 3 d’octubre se centrarà en la construcció de la resiliència individual i col·lectiva davant l’emergència permanent.


Comentaris