L'Ajuntament de Sarral emprèn millores a l'Ermita dels Sants Metges

El 26 de setembre s'hi celebrarà la commemoració del cinquantè aniversari de la seva construcció
L'Ermita dels Sants Metges de Sarral rebrà algunes renovacions per rebre la festa de celebració del cinquantè aniversari | cEDIDA

L'Ajuntament de Sarral ha engegat les obres de millora a l'Ermita dels Sants Metges, situada als afores del poble, que enguany celebrarà el cinquantè aniversari de la seva construcció. Inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, al temple s'hi millorarà la il·luminació i el camí d'accés amb un pressupost que compta amb la participació del consistori, la Diputació de Tarragona i l'empresa especialitzada Grup ImesAPI.

L'ermitava ser remodelada el 1970

L'ermita, dedicada a la devoció de Sant Cosme i Sant Damià i amb molta popularitat arreu de la comarca, es prepararà per rebre la festa que en commemorarà el mig centenari, prevista per al pròxim 26 de setembre. Malgrat que la data de la construcció original, de la qual es conserva l'absis, es remunta, segons els indicis, al segle XV, la nova ermita es va enllestir el 1970.

Durant el barroc també va ser remodelada, però la fesomia actual, que incorpora una identificativa façana de vidre i metall amb una porta de Grau Garriga, és obra del disseny de l'arquitecte sarralenc Josep Puig Torné, recentment traspassat. Enguany, la seva filla, Elisa Puig, serà la pregonera de la festa major, que comença en pocs dies.

Es millorarà la il·luminació i el camí d'accés

Les obres que s'hi duran a terme les properes setmanes consistiran en la millora de la il·luminació, que es farà gràcies al patrocini de l’empresa especialitzada Grup ImesAPI, que ho finançarà íntegrament, i amb la col·laboració de la Brigada Municipal. Actualment, la il·luminació consisteix en els fanals situats en el camí d’accés i un focus que s’encén des del restaurant. Amb aquesta millora, s’il·luminarà tota la façana i la imatge dels dos sants.

  

L’altra obra de millora és la pavimentació amb asfalt de la carretera d’accés a l’ermita, un arranjament que tindrà un cost de 32.572 euros, dels quals la Diputació de Tarragona n’assumeix el seixanta per cent, i la resta, l’Ajuntament de Sarral. D’altra banda, aquest estiu s’ha reobert el restaurant Obac de l’ermita, que serveix dinars i sopars tots els dies de la setmana, excepte els dilluns, en l’agradable entorn natural de què gaudeix el temple.

L'ermita és «un dels punts més estimats pels sarralencs»

L’alcalde de Sarral, Jaume Fornés, ha explicat que l’ermita «és un dels indrets més referencials i estimats pels sarralencs. Per això, la celebració del cinquantè aniversari és una data destacada, a la qual convidem tothom a assistir-hi. Entre altres actes, el 10 d’octubre gaudirem d’un concert de l’Escolania de Montserrat a l’església parroquial de Santa Maria».

"L'Espluga de Francolí confirma quins actes es podran fer aquest estiu" "Acaben les obres: Així han quedat els carrers del nucli històric de Montblanc"