Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Neix un nou col·lectiu antifeixista a la Conca de Barberà

La seva primera acció ha estat repintar un dels murals que hi ha a prop de l'estació del ferrocarril de Montblanc
La seva primera acció ha estat repintar un dels murals que hi ha a prop de l'estació del ferrocarril de Montblanc | Cedida

Dissabte passat, dia 19 de gener, el nou col·lectiu Antifeixista de la Conca de Barberà va fer el primer acte públic, amb la intenció de presentar el projecte a la comarca i aprofitant l'avinentesa van voler deixar «marca al carrer», l'escenari que consideren «més nostre», repintant un dels murals que ja hi havia a prop de l'estació del ferrocarril de Montblanc, i que va ser atacat ara fa uns mesos.

 

Les línies ideològiques del nou col·lectiu antifeixista de la Conca

Amb aquest mural, el col·lectiu Antifeixista de la Conca de Barberà diu que vol «deixar clares» les seves línies ideològiques: «anticapitalisme, feminisme, proLGTBI, antiracisme i antifeixisme». Va ser un mural participatiu pintat pels components del col·lectiu.

 

L'acte va comptar amb la col·laboració del DJ Skokiaan, que va fer ballar i gaudir de la jornada matinal a tots els presents. El col·lectiu assenyala que aquesta plataforma és un projecte «totalment autogestionat i autofinançat.

 

Membres del col·lectiu Antifeixistes Conca de Barberà al costat del mural pintat a Montblanc. | Cedida

 

'Ciutats vivibles' a l'Ateneu Empelt de Montblanc

D'altra banda, l'entitat Pintem Feminisme i l'Ateneu Popular l'Empelt han programat pel proper dissabte, 9 de febrer a les 18.30 hores, a la Sala de les Corts Catalanes del Claustre de Sant Francesc, la presentació del documental 'Ciutats Vivibles', realitzat per l'ONG Entrepobles i el col·lectiu de periodistes Contrast. En aquest documental s'aborda des d'una perspectiva integral el paper de les dones a diferents ciutats de Catalunya. Amb una mirada crítica i feminista es qüestionen, assenyalen, «les limitacions que el model de ciutat dominant imposa i es relaten les alternatives que des de diferents associacions i barris s'impulsen per transformar-lo».

NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

També et pot interessar

L’esquerra independentista: una galàxia «autonòma» amb el rostre de la CUP

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris