Maties Palau Ferré

Montblanc celebrarà durant el 2021 l'Any Maties Palau Ferré

Ahir dimarts, la Generalitat de Catalunya va aprovar la commeoració

La Generalitat de Catalunya ha declarat el 2021 'Any Maties Palau Ferré'. En aquest sentit, ahir dimarts dia 29 de desembre la institució va aprovar quins seran els esdeveniments i les personalitats que seran objecte de commemoració per part de la Generalitat de Catalunya el pròxim any. L’objectiu és posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria d’esdeveniments i personalitats històriques, artístiques, científiques o culturals, que han deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels catalans.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La proposta ha estat elaborada per la Comissió de Commemoracions, l’òrgan col·legiat encarregat d’impulsar i proposar els esdeveniments i personalitats que han de ser objecte de commemoració per part de la Generalitat. Entre les commemoracions, doncs, es troba la celebració dels 100 anys del naixement del  pintor, ceramista i escultor montblanquí Maties Palau Ferré (1920-2000). Per aquest motiu des de la fundació Palau Ferré es preparen un seguit d’actes i esdeveniments per commemorar l’efemèride i realçar la figura del montblanquí.

Per altra banda, el passat mes de setembre el Ple municipal va aprovar, per unanimitat, una moció per sol·licitar al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya la consideració de l’any Maties Palau Ferré durant l’any 2021. A més, l’alcalde Josep Andreu  va enviar una carta a la consellera Meritxell Budó notificant l’acord de ple i demanant l’any Maties Palau Ferré.