Montblanc ja ho té tot a punt per a l'11a edició de l'Acampada Jove

La capital de la Conca de Barberà acollirà tres dies de concerts i milers de persones en el festival de música més important del Camp de Tarragona
Acampada Jove 2018, concert de Doctor Prats. | Laia Solanellas

 

Després de diverses setmanes anunciant els grups, les novetats i les singularitats d’aquesta edició, ja està tot a punt perquè comenci l'Acampada Jove 2019. Comença doncs, l’11a edició de l’Acampada Jove de Montblanc, el festival de música més important de les comarques de Tarragona.

 

Al llarg del pròxim dijous 18 d de juliol al matí, la capital de la Conca de Barberà començarà a rebre els milers joves vinguts d’arreu disposats a gaudir d’una Acampada amb un dels cartells més ambiciosos dels darrers anys que, organitzat per les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya i l'Associació Cultural Acampada Jove, garantiran festa i reivindicació social i política per igual.

 

Els concerts de l’Acampada Jove 2019

Durant els tres dies de l’Acampada Jove, els assistents podran gaudir d’una desena de concerts cada dia amb una trentena de grups i cantants cabdals dels Països Catalans.

 

Així doncs, aquest dijous, estrenaran l’escenari els següents artistes: Green Valley, Doctor Prats, El Diluvi, Miquel del Roig, Pupil·les, Andana, Adala & The Same Song Band, Sense Sal i PD Ixentes.

 

Acampada Jove 2018. | Laia Solanellas

 

Pel que fa a aquest divendres dia 19 de juliol, l’Acampada Jove acollirà a: Zoo, Buhos, Tribade, Auxili, Huntza, Alidé Sans, Júlia Colom, La otra y las locas del co., Koers i Ricard Cendra.

 

Per tancar l’edició d’enguany, dissabte dia 20 de juliol actuaran Oques Grasses, Boikot, Lildami, Ju, Train to Roots, Obeses, Strombers, Ivette Nadal, Jokb i Tropical Riots PD’s.

 

Novetats i millores per als assistents

Les portes del recinte s’obriran a les 12.00 hores de dijous i es tancaran a la mateixa hora de diumenge. Aquest any s’han preparat algunes novetats o facilitats per als assistents, respecte d’anys anteriors.

 

S’ha plantejat un sistema per reduir les cues a l’entrada amb la reubicació d’alguns espais, la qual cosa farà que l’entrada sigui més fluida. A més, aquells que vinguin amb autobús vindran directament amb la polsera, la qual cosa farà que s’estalviïn l’espera.

 

Joves entrant al recinte de l'Acampada Jove la passada edició. | Isma Llanes

 

Per a aquesta edició també s’ha millorat el servei de recàrrega de telèfons mòbils i s’ha fet una contractació més estricta de la neteja post-acampada. 

 

Programació política de l’Acampada Jove

L’acampada Jove també té el seu vessant polític, reivindicatiu i social. És per això que, de dijous a dissabte s’han programat diverses activitats en relació amb aquests àmbits.

 

Dijous es presentarà el llibre ‘Fins que siguem lliures’ amb l’autor, Sergi Sol, Maria Riera, neboda de l’Oriol Junqueras i el representant de FreeJunqueras, Maxi Calero; també hi haurà l’acte ‘Canviem la història desestigmatitzant els MENAs’; i també ‘Canviem la història combatent la repressió’.

 

Divendres l’Espai Llibertat serà escenari de ‘Canviem la història des de l’autodefensa feminista’ amb Pilar Serra, activista feminista. Després tindrà lloc ‘Canviem la història combatent el feixisme’ i, per acabar, es farà la taula rodona ‘Canviem la història des de Montblanc’. A les 17.30 hores, dones músiques i cantants de grups del cartell de l’Acampada Jove 2019 participaran a ‘Canviem la història amb la música feminista’.

 

Pla general de diversos cartells amb les cares dels polítics presos i a l'estranger a la plaça Major de Montblanc. | LaConcaDiari.cat

 

Per últim, dissabte es presentarà el llibre ‘Joventut i més enllà’, amb Jordi Sugranyes. Després, el col·lectiu ciberactivista Donestech oferirà l’acte ‘Canviem la història des de l’autodefensa digital’. A les 14.00 hores a l’Espai República hi haurà un dinar i xerrada amb delegacions internacionals sota el títol ‘Canviem la història des de la solidaritat entre pobles’.

 

 A les 17.30 hores, a la plaça de la Vila es durà a terme l’acte polític central amb Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, Raquel Sans, diputada del Parlament de Catalunya, Pau Morales, portaveu nacional del Jovent Republicà; Carme Gomila, regidora de Manacor; i Josep Andreu, alcalde de Montblanc.

 

El lema d’aquest any: ‘Canviem la història!’

El lema de l’edició d’enguany de l’Acampada Jove és ‘Canviem la història!’, en referència a la situació actual del país, en un clam per a encarar un nou cicle de mobilització a partir de la sentència del judici als presos independentistes. De fet, la majoria d'activitats de caràcter polític tenen el lema en el seu nom. 

 

L’any passat van assistir al festival unes 30.000 persones, una xifra que s’espera assolir aquest any.