Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Troben els Gegants del Vendrell en un descampat de Castelló

L’Ajuntament de Montblanc compra el castell i l'església de l'antic poble de Prenafeta

Suposarà una despesa de 104.400 euros
El castell de l'antic poble de Prenafeta. | Ajuntament de Montblanc

 

L’Ajuntament de Montblanc ha acordat comprar el castell i l’església de l’antic poble de Prenafeta, que fins ara estava en mans d'un particular. En el plenari d’aquest dimecres es va aprovar per unanimitat l’adquisició d'aquests immobles que suposa una despesa de 104.400 euros, que es pagarà durant cinc anys: 11.600 euros aquest any 2018, i la resta, fins a l'any 2022, a raó de 23.200 euros a l'any. En els darrers temps hi havia compradors interessats i l'ajuntament ha decidit fer el pas per tal que el municipi es quedi amb aquest important valor patrimonial.

 

El castell de Prenafeta, que també es coneix com a Torre del Moro, és un monument declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Les restes del castell estan en un turó sobre l'actual pedania de Prenafeta.

 

L'església de l'antic poble de Prenafeta. | Ajuntament de Montblanc

 

L'església de l'antic poble de Prenafeta és un edifici amb dues parts diferenciades que és possible que corresponguim a dos moments d'obra. Als peus de l'edifici hi ha el que seria el nucli primitiu: una nau rectangular que aniria coberta per una encavallada de fusta que no s'ha conservat, que podria correspondre a mitjans del segle XI. Més endavant, es va afegir un nou tram de nau amb un absis semicircular a la capçalera. Els dos trams de la nau es comuniquen mitjançant un gran arc ogival dovellat. En la construcció més moderna, els materials són també molt pobres.  

 

Montblanc demana una subvenció per adaptar el celler modernista a ús turístic  

 

D’altra banda, l’Ajuntament de Montblanc també ha aprovat sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la concessió d'una subvenció per al desenvolupament de plans de foment territorial de turisme. L’ens municipal ha presentat un projecte per a adaptar com a ús turístic l’antic celler modernista. Es pretén condicionar-lo amb aparcament, il·luminació i senyalització, i també es vol rehabilitar les cobertes, finestres i façanes de les naus centrals de l'edifici. L’import puja a 800.000 euros, i la subvenció sol·licitada és de 400.000 euros.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris