Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Comença l’onzena edició de Clickània a Montblanc

El Festival de Playmobil de Montblanc arrenca avui divendres 12 i acaba el diumenge 21 d'octubre
Un diorama al Festival de Playmobil de Montblanc 2017 | Joan Lòpez

 

Montblanc viurà a partir d’avui, dia 12 d’octubre, l’onzena edició de Clickània, el Festival de Playmobil de Montblanc, que tindrà una durada de cinc dies repartits en dos caps de setmana: 12, 13, i 14 i 20 i 21 d'octubre. Els horaris són molt amplis i cada dia estarà obert al públic de 10.00 hores a 20.00 hores. Els preus són populars i es mantenen els dels darrers anys: nens fins a 6 anys, gratuït; infants entre 7 i 13 anys, 2 euros; i majors de 14 anys, 3 euros.

 

Clickània Montblanc, el gran festival de clicks del sud de Catalunya

Construir un diorama pot arribar a durar entre 40 i 50 hores

El concurs de diorames és un dels esdeveniments més destacats de Clickània, i per aquest motiu des laConcaDiari hem volgut parlar amb un dels participants en aquesta modalitat. El dioramista José Miguel Lacasa ens explica que portarà a Montblanc el diorama d'una escena de ciutat, en la qual es podrà veure una petita fira amb una trobada de vehicles clàssics. Preguntat pel temps que dedica a confeccionar un diorama, Lacasa apunta que «és difícil quantificar-ho, però precisament amb el diorama de Montblanc poden arribar a ser entre 40-50 hores.» Relata que l’afició al món dels clikcs li ve des de menut. «Els clicks eren la meva joguina d'infància, m'han acompanyat sempre, però a nivell de col·leccionisme fa uns 10 anys», clou Lacasa.

 

Activitats repartides pel nucli històric de Montblanc

Pel que fa a les activitats de Clickania, els visitants en podran gaudir per diversos indrets del nucli històric de Montblanc. A banda hi haurà cinc espais a visitar, com són l'antiga església i el claustre de Sant Francesc, l'antiga església de l'hospital de Santa Magdalena, el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre i, com a novetat enguany, el Museu del Pessebre de Catalunya.

 

Com en cada edició, a la nau central de l’antiga església i a les sales del claustre hi haurà l'exposició central de diorames temàtics. També hi haurà sis punts de venda especialitzats que garanteixen al públic que es puguin trobar novetats, producte descatalogat o complements, entre altres. Dos d'aquests punts participen per primer cop a Clickània. A més, en dues de les sales del claustre hi haurà la possibilitat d'aprendre a muntar diorames.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris