Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Aquest cap de setmana recta final al Clickània, el festival del Playmobil a Montblanc

L’onzena edició es pot visitar encara durant els dies 20 i 21 d'octubre | Joaquim Queralt, cap de l’Oficina de turisme de Montblanc: «Clickània és un referent a Catalunya i ho ha de seguir sent»
El Festival de Clicks de Playmobil es celebra, bàsicament, a l'església de Sant Francesc de Montblanc | Isma Llanes

 

Després de rebre prop de 9.000 visistants durant els tres dies de festival de la setmana passada, Clickània torna a obrir portes aquest dissabte i diumenge, 20 i 21 d'octubre. El festival de Playmobil de Montblanc compleix onze anys i ho fa amb una edició amb cinc dies de programació. No hi falten els clàssics com l'exposició de diorames temàtics a l'església i claustre de Sant Francesc o el concurs de diorames a l'antic hospital de Santa Magdalena.

 

La pluja no frena les bones sensacions de Clickània

Clickània Montblanc, el gran festival de clicks del sud de Catalunya

 

  

Les dues novetats d'enguany han tingut bona acceptació. El Museu del Pessebre  ha rebut centenars de visitants que han descobert el nou equipament cultural de la vila. I el dissabte a la tarda va ser molt reeixida la IV trobada de Gegants i Nanos centenaris que per primer cop s'ha fet coincidint amb Clickània.

 

 

 

Un click al Festival de Clicks de Playmobil a Montblanc | Isma Llanes

 

Les millors imatges de l’11è Festival de Clicks de Playmobil a Montblanc

 

Aquest cap de setmana els visitants tornaran a gaudir d’exposicions, espai de venda, jocs, demostracions, tallers, concurs del click amagat, sortejos, concurs de diorames, visites a la muralla i entrada al Museu del Pessebre de Catalunya. Com a activitats destacades, el dissabte al migdia, tindrà lloc el vermut solidari Projecte Júlia's, i el diumenge al migdia l'actuació d'elements del seguici petit de Montblanc. L'horari d'obertura del recinte de Sant Francesc és ininterromput, de deu del matí a vuit del vespre.

 

Per aprofundir en les interioritats de Clickània, hem parlat amb un dels màxims responsables de l’esdeveniment, el cap de l’Oficina de Turisme de Montblanc, Joaquim Queralt. Assenyala que el festival està plenament consolidat a la Vila Ducal, i que encaren el futur de Clickània amb una gran responsabilitat. 

 

Joaquim Queralt, Cap de l'Àrea de Turisme de Montblanc. | Cedida

 

–El festival de clics de playmobil s'ha convertit en el segon moment de  l'any amb major nombre de visitants a Montblanc, després de la Setmana  Medieval. Quin és el secret de l'èxit?

 

–Costa de dir, perquè potser en realitat no és cap secret. Es tracta d'una proposta orientada a un públic ampli, familiar i que té lloc en un marc monumental únic com és la vila de Montblanc.

 

–Enguany s'ha arribat a l'onzena edició del festival. Podem dir que Clickania ja s'ha consolidat del tot com una fira més dins el ventall d'esdeveniments de Montblanc?

 

–Sens dubte. La consolidació va ser immediata i des del punt de vista turístic assoleix plenament els objectius fixats: atraure visitants i dinamitzar la vila a partir d'una activitat turística. Des del punt de vista del visitant creiem que també aconseguim allò que volem: moments de felicitat en el temps lliure.

 

Petits i grans visiten el Festival de Clicks de Playmobil a Montblanc | Isma Llanes

 

–Quines novetats més interessants trobarem a l'edició d'enguany de Clickània?

 

–Moltes de les apostes que hem proposat en darreres edicions es van consolidant i en les activitats paral·leles hi trobem novetats a destacar enguany. El fet que hi hagi un pessebre de clicks al Museu del Pessebre motivarà que els visitants puguin descobrir aquest nou equipament de Montblanc. I el dissabte 20 hi haurà un vermut solidari amb música, folklore i divulgació sobre l'atàxia de Friedreich en benefici del Projecte Julia's.

 

–Arreu del país es fan bastantes fira de playmobils. Quin va ser el motiu de fer-la a Montblanc?

 

Buscàvem fer un esdeveniment que ajudés a desestacionalitzar l'activitat turística. El nostre referent era la Setmana Medieval que atrau públic de proximitat i de perfil familiar. El tema central no és exclusiu de la vila com ho és la llegenda de Sant Jordi, però vam pensar que ho podíem compensar amb la monumentalitat de la vila i la capacitat organitzativa que ja havíem demostrat amb Terrània. I va funcionar.

 

Igual com la Setmana Medieval no és un mercat medieval, Clickània no és una fira de Playmobil. El mercat és part de la Setmana Medieval i la fira és part de Clickània, però ambdós esdeveniment són molt més. I això és la clau de l'èxit.

 

Els visitants valoren tot el que té a veure amb el món Playmobil (diorames, punts de venda, tallers,..) però allò que ens fa diferents és haver fet del centre històric el nostre recinte firal. El visitant tomba per un escenari monumental i pot trobar exposicions, participar en concursos, tastar productes de proximitat, entrar a museus, pujar a la muralla,etc

A Clickània es poden trobar gran diversitat de clicks | Isma Llanes

 

–Que és, per un no entès, el concurs de creació de diorames del  Clickània?

Agafar els clicks que tens a casa i atrevir-te a fer un diorama. Fer volar la teva imaginació i que els visitants puguin veure què ets capaç de crear tinguis l'edat que tinguis. Encara que sigui un concurs podem afirmar que tots guanyen, perquè s'ho passen bé i tothom valora l'esforç. 

 

–Com veu el futur de Clickània? 

En positiu. Clickània és un referent a Catalunya i ho ha de seguir sent. És l'esdeveniment de Playmobil amb més edicions consecutives del país. Això és una responsabilitat i fa que per a l'Oficina de Turisme sempre sigui un repte organitzar el festival, vetllar per la qualitat, proposar novetats i escoltar l'opinió dels col·leccionistes, dels visitants i del sector turístic de la vila per poder millorar d'any en any. 

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris