Se signen els convenis per a les visites guiades de Montblanc

Protur, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i la Parròquia de Santa Maria són les entitats que han signat els acords
Imatge de la firma des convenis entre les entitats participants | cedida

 

El 16 de juliol, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va reunir-se amb Enric Balauder, president de Protur; Josep Gomis, president del Museu Comarcal de la Conca de Barberà i mossèn Simó, plebà de Montblanc, per dur a terme la signatura dels convenis de les visites guiades que es realitzen a Montblanc. A la reunió, a més a més, hi va assistir Ariadna Ferrer, regidora de turisme del consistori montblanquí.

 

Protur

L'acord amb Protur, l'associació de guies, assegurarà la presència d'un guia de Montblanc de Protur en totes les visites individuals, de grups i escolars que s'ofereixin mitjançant l'àrea de turisme. D'altra banda, l'Ajuntament de Montblanc i l'associació de guies treballaran conjuntament per introduir millors continguts a les actuals visites i per establir noves propostes que s'adaptin als diversos visitants possibles.

El consistori, a més, liquidarà els serveis habituals i els serveis extraordinaris amb Protur. Abans de cada liquidació, Protur i l'Oficina Municipal de Turisme es coordinaran per confirmar el nombre total de visitants del més complet. Així mateix, es farà una previsió de l'activitat per al mes posterior. La durada del conveni signat és d'un any.

 

Museu Comarcal de la Conca de Barberà

L'Ajuntament de Montblanc es compromet a incloure el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre de les Muntanyes de Prades i els Molins de la Vila dins els continguts de les visites guiades. D'altra banda, el consistori de turisme garanteix l'assignació d'un Guia de Montblanc per assegurar que els continguts de les visites siguin els acordats per les dues parts. Amb el Museu, la liquidació es produirà el 10 de gener, abril, juliol i octubre, per la qual cosa les dues parts s'hauran de reunir abans d'aquestes dates per validar el nombre total de visites i la quantitat a liquidar. La durada del conveni signat és de dos anys.

 

Parròquia de Santa Maria

El consistori de turisme montblanquí i la parròquia de Santa Maria s'han compromès a treballar conjuntament per la millora i l'augment de la difusió turística, de l'experiència cultural i de les activitats tant d'interès cultural com religiós que es diguin a terme a les diferents esglésies del municipi. Per tal de validar que aquests punts es compleixen, es realitzarà, com a mínim, una reunió anual de coordinació i seguiment. A més, l'Ajuntament es compromet a incloure l'església de Santa Maria i de Sant Miquel com a part de les visites guiades que s'ofereixin.