L'emergència cultural a debat en el proper Visions 5.1. del Museu de la Vida Rural

Es manté el format virtual pel segon debat de la setena edició de Visions 5.1, que es celebrarà el pròxim divendres 5 de juny a les 19.00 h

Aquest divendres 5 de juny, a les 19.00 h, tindrà lloc el segon dels tres debats del cicle Visions 5.1, organitzat conjuntament entre el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí i La Conca 5.1. En aquesta ocasió, la trobada anirà sobre l'emergència cultural i es farà, novament, de forma telemàtica, via webinar des de la plataforma Zoom, amb emissió simultània des del canal de YouTube del Museu de la Vida Rural. 

El debat estarà format per sis personalitats de renom amb una extensa trajectòria professional, acadèmica i activista en el món cultural. Així, es comptarà amb la professora, programadora audiovisual i assagista, Ingrid Guardiola; la periodista i guionista especialitzada en literatura i llibres Anna Guitart; la directora i productora de cinema documental Alba Sotorra; l’humorista i guionista Charlie Pee; la cap de redacció de la revista cultural Núvol i activista cultural, Clàudia Rius i la periodista, cofundadora i cap de continguts de surtdecasa.cat, Anna Zaera.

Els reptes del sector cultural

La crisi sanitària ha deixat encara més al descobert els reptes als que s’enfronta el sector cultural, un dels sectors que més està patint les conseqüències de la pandèmia i que ja partia de deficiències prèvies com la poca inversió pública, condicions laborals precàries o la dificultat de valorar de forma monetària moltes de les seves propostes.

El cicle busca que els ponents exposin la situació i proposin accions de millora que es puguin aplicar. En aquest sentit, els organitzadors del cicle afirmen que «no hi ha millor manera d’afrontar els problemes que plantejant solucions i això és exactament el que perseguim a través de la reflexió i el debat. Analitzar en quin punt ens trobem i plantejar respostes ens permet afrontar l’emergència cultural des d’una vessant més resilient».

Des de La Conca 5.1 i el Museu de la Vida Rural es mostren optimistes per poder celebrar el tercer i últim debat de les Visions 5.1 2020 el proper 12 de juny de forma presencial i atenent a les mesures d’aforament limitat. No obstant això, caldrà esperar i veure com evoluciona la situació per anunciar de forma definitiva com es portarà a terme aquest tancament del setè cicle de debats que posarà la mirada en l’emergència turística.

"Inscriu-te al segon taller online de Mutare SOS 'Museus i transformació econòmica'" "Reobren diversos serveis i espais municipals de l'Espluga de Francolí"