Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Museu de la Vida Rural celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb activitats durant tot el dissabte

L’exposició 'Plàstic' serà l’eix central de la majoria de les activitats que es realitzaran durant la jornada
El programa d’actes començarà a les 10.30 h del matí i s’allargarà fins a la matinada. | Cedida

 

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí es torna a sumar, un any més, a la celebració del Dia Internacional dels Museus. Les activitats se centraran dissabte 18 de maig, amb un programa d’actes que començarà a les 10.30 h i s’allargarà fins a la matinada.

 

A partir de les 10.30 h del matí, el Museu de la Vida Rural obrirà les portes en una de les jornades amb més activitats de l’any. L’exposició “Plàstic” comissariada per Núria Vila, és el pal de paller del Dia Internacional dels Museus d’enguany. De fet, dissabte és una bona oportunitat per poder fer una visita guiada a l’exposició de la mà de la seva comissaria, a les 12.30 h pels matiners i a les 20.00 h pels que s’apropin al museu a la tarda.

 

També al voltant del plàstic girarà el cinefòrum que s’ha programat a les 17.00 h, amb la pel·lícula-documental Out of plastic, de Line Hadsbjerg. El documental, que explora les profunditats del mar mediterrani, ofereix un espai per a la reflexió entorn de l’impacte del plàstic en les nostres vides i en l’entorn natural i mostra la necessitat de respondre a l’amenaça de la contaminació plàstica.

 

Els plats forts de la jornada arriben a la nit, amb el concert de Koko-jean & The Tonics, amb un repertori que combina soul, blues y rock dels anys 50 amb toc de funk. A més, a partir de les sis de la tarda, s’habilitarà un espai gastronòmic que comptarà amb food truck i un espai on s’oferiran vins DO Conca de Barberà i cerveses artesanes. 

El plat fort de la jornada arriba a la nit, amb el concert de Koko-jean & The Tonics | Cedida

 

Les activitats familiars inundaran també el Museu de la Vida Rural

La programació familiar al museu és un altre dels al·licients de la jornada. A les 11.30 h del matí hi haurà el taller familiar de reciclatge creatiu Donem vida al plàstic a l’hort del museu. Es tracta d’un taller participatiu, a càrrec de l’Aresta Educació, on es repassen els hàbits diaris per tal de disminuir el consum de plàstic. El taller continua amb la reutilizació d’envasos de plàstic com a torretes per fer planter de verdures de temporada i proximitat i esqueixos de plantes medicinals.

 

També en la programació familiar, a les sis de la tarda, es representarà l’espectacle infantil Pomelo, un elefantet rosa amb ulls molt oberts!, de Judit Farrés. L’obra tracta del viatge del petit elefant rosa a través d’experiències i sentiments. Les famílies també tenen a possibilitat de gaudir d’una visita dinamitzada a les set de la tarda i a dos quarts de 22.00 h.

 

Totes les activitats són gratuïtes i es poden consultar a la pàgina web del Museu. Només el taller familiar i les visites comentades requereixen reserva prèvia, que es pot realitzar trucant al telèfon 977 870 576 o a través del correu electrònic info@museuvidarural.cat

 

PROGRAMA D’ACTES

10.30 h a 1.00 h. Portes obertes al museu

11.30 h. Donem vida al plàstic. Taller familiar de reciclatge creatiu

12.30 h. Visita comentada a l’exposició “Plàstic” amb Núria Vila, comissària de l’exposició

17.00 h. Cinefòrum amb la projecció del documental “Out of Plastic”

18.00 h. Espectacle infantil “Pomelo”

18.30 h. Programa especial de l’Espluga FM Ràdio. Tertúlia organitzada amb l’Espluga Audiovisual

19.00 h. Visita dinamitzada per a famílies a l’exposició “Plàstic”

20.00 h. Visita comentada a l’exposició “Plàstic” amb Núria Vila, comissària de l’exposició

21.30 h. Visita dinamitzada a l’exposició “Plàstic”

22.00 h. Concert de Koko-jean & The Tonics

Comentaris