Plaça Major de Montblanc

Montblanc celebrarà el Dia Mundial de la Poesia amb diverses accions poètiques

La diada es commemora el 21 de març

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, que es commemora el diumenge 21 de març, l’Ajuntament de Montblanc, l’Oficina Jove de la Conca de Barberà, la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles, el Museu Comarcal, l’Associació literària l’Escarritx i l’Associació Juvenil Barjaula han preparat un programa amb diferents accions culturals.

Per una banda, hi haurà la tradicional lectura en diferents idiomes de la poesia d'aquest any i, una acció poètica de carrer amb l’objectiu d’acostar el fet poètic a la població de la vila. L’activitat es durà a terme en dos dies i en dos espais diferents. Divendres 19 de març de les 17.00 h a les 19.00 h, a la tarda al davant de la biblioteca, es realitzarà la lectura del poema en les diferents llengües i l'acció d'art poètica. El poema 'No em despulleu' de Felícia Fuster, serà llegit en diferents llengües com l’anglès, l’àrab, el català, el castellà, francès, romanès, entre altres.

Paral·lelament, és realitzarà l’acció d’art poètica que consistirà a escriure versos als vidres de la biblioteca. La vidriera de l'entrada i la del carrer serà pels adolescents, joves i adults. La vidriera de la ludoteca serà pels infants i les seves famílies. Per poder-hi participar, abans s'haurà de passar a recollir una cartolina per la biblioteca o el Museu Comarcal  del 15 al 18 de març on es podrà escriure un vers, frase o poema. Seran aquests versos els que després es pintaran als  vidres, el dia 19 a la biblioteca i el dia 21 de març al Museu Comarcal, en aquest cas de 12.00 h a 13.00 h del migdia.

També s'exposaran totes les frases als dos espais del 19 al 30 de març. Amb l'acció d'art poètica es pretén que el missatge pugui ser visible a la societat de la nostra vila i  promoure la lectura per generar reflexió a la ciutadania. Té com a objectiu donar un missatge positiu que connecti amb les emocions de les persones, alhora que donar a conèixer una nova manera de fer poesia.