Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La DO Conca de Barberà destaca a La Guia de Vins de Catalunya 2019

Dos vins de la Denominació reben el reconeixement especial de la Guia
Dels 63 vins de la Denominació que s'han presentat a La Guia, quasi la meitat (30) han sigut elaborats amb trepat | cedida

 

L'11a edició de la Guia de Vins de Catalunya, de Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, es va presentar al Museu Marítim de Catalunya. Aquesta guia pretén ser una de les obres periodístiques de referència sobre els vins de la terra catalana. Durant el procés d'elaboració, tant autors com col·laboradors han hagut de tastar, sempre a cegues, més de 1.400 vins. Junt amb la presentació de la guia es va dur a terme la presentació dels vins que han obtingut les majors puntuacions i que, per tant, han rebut premis.

 

Entre totes aquestes propostes es trobaven 15 cellers de la DO Conca de Barberà, i d'aquests 15, un total de 14 han superat la nota mitjana de 9 segons les puntuacions. En la majoria dels casos, s'ha produït una millora respecte de les puntuacions de l'edició anterior, mostra de l'evolució i l'esforç així com del bon moment que estan vivint els vins del territori.

 

Una de les novetats de l'edició d'enguany de la guia és la creació dels premis als millors vins monovarietals de varietats autòctones. En aquesta categoria, dos vins de la DO Conca de Barberà han sigut premiats: La Coma Trepat 2017, del Celler Molí dels Capellans, ha rebut el Premi La Guia al Millor Trepat Negre 2018, i el Brisat del Coster Macabeu 2017, del Celler Mas Foraster, s'ha endut el Premi La Guia al Millor Macabeu 2019.

 

El primer dels vins premiats, La Coma Trepat 2017, ha sigut el millor puntuat de tots els presentats per part de la DO Conca de Barberà, amb una puntuació de 9,83, seguit de l'altre premiat, el Brisat del Coster Macabeu de 2019 de Celler Mas Foraster amb un 9,82. Tanca el pòdium el Trepat Jordiet del Celler Rendé Masdéu, amb un 9,79.

 

Cal destacar, a més a més, que dels 63 vins de la Denominació que s'han presentat a La Guia, quasi la meitat (30) han sigut elaborats amb trepat, la varietat autòctona de la comarca. I dins la categoria de vins negres els 10 vins més ben puntuats han estat elaborats amb aquesta varietat de la Conca de Barberà. Alcover i Naranjo expliquen que a la Conca s'ha agafat un camí en bona direcció i s'està consolidant la feina feta.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris