GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L’espluguina Erika Soriano, finisher a l'UltraEbre Swim Marathon

La nedadora va acabar la cursa, de referència internacional, en un temps de 6 hores i 17 minuts
Erika Soriano, a la dreta, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

El passat dissabte 7 de juliol va celebrar-se la UltraEbre Swim Marathon, una travessia internacional de referència al sud d'Europa. Entre tots els participants en la cursa, hi havia la nedadora de l’Espluga de Francolí Erika Soriano que va aconseguir ser 'finisher', és a dir, poder finalitzar-la. Soriano va completar la travessia en un temps de 6 hores i 17 minuts. 

L'UltraEbre Swim Marathon és una travessia que transcorre des de la població Tivenys fins a Amposta passant per Xerta i Tortosa. Un total de 30,8 km dels quals els primers 15 km fins a Tortosa contenen trams on el corrent ve a favor, els següents 10 km no tenen corrent i els últims 5 km són a contracorrent, ja que s'aixeca el vent i entra l'aigua del mar.  En aquest cas es va aixecar fort vent a partir del quilòmetre 20, fet que va dificultar la travessia. 

 

En aquesta cursa, tots els nedadors participants han d'anar acompanyats d'un ‘kayakista’, qui s'encarrega de la seva seguretat i té cura del seu avituallament durant el recorregut. En cap cas el nedador pot recolzar-se a l’embarcació ni posar-se dempeus. L’UltraEbre Swim Marathon ofereix un total de 100 places per als participants. En aquesta edició, però, només se’n van omplir una trentena i tres d'aquests participants van abandonar i no van aconseguir finalitzar el trajecte.

 

Un repte aconseguit

La nedadora espluguina Erika Soriano va ser una de les participants que va aconseguir finalitzar tot el recorregut i, dies després, fa una molt bona valoració de la seva participació en aquesta reconeguda travessia. Soriano s’ha mostrat molt satisfeta i orgullosa d'haver pogut acabar el repte que s'havia plantejat per aquesta temporada.