Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Èxit de la 4a edició de Som terra de safrà a Santa Coloma

La festa del safrà va tancar dissabte 3 de novembre amb unes xifres positives
Aquesta quarta edició ha servit com a consolidació de la festa que, any rere any, enregistra xifres molt positives d'assistència i participació | Àngel

 

Santa Coloma de Queralt ha esdevingut nucli del safrà els passats dies 2 i 3 de novembre. El motiu ha sigut la celebració del Som terra de safrà, la festa dedicada a aquesta espècia que, des de fa quatre anys, se celebra al municipi de Santa Coloma de Queralt. Aquesta quarta edició ha servit com a consolidació de la festa que, any rere any, enregistra xifres molt positives d'assistència i participació.

 

L'objectiu del Som terra de safrà és el de promoure i impulsar el comerç i el cultiu del safrà, així com divulgar les particularitats de l'espècia. Per aquest motiu, l'edició d'enguany ha presentat una jornada tècnica (celebrada el dissabte 3 de novembre) amb xerrades informatives com «El cultiu del safrà», a càrrec de l'enginyera Roser Cristóbal Cabau, i tallers pràctics sobre els usos del safrà com el d'«elaboracions culinàries i medicinals a base de safrà», a càrrec d'Astrid van Ginkel.

 

també es van poder realitzar moltes altres activitats com passejar pel mercat de productes artesans | Àngel

 

A banda de la novetat de la jornada tècnica, la jornada del divendres es va dedicar a dues presentacions. En primer lloc es va realitzar la presentació del llibre 'El safrà. Com preparar-lo 10 vegades', obra de Carme Gasull i editat per SD Edicions en la seva col·lecció 'Productes de Mercat'. L'esmentat llibre monogràfic consta de 10 receptes de Carlos Barneda, Jordi Bernús, Xesco Bueno, Xavier Franco, Vicent Guimerà, Albert Marimon, Sergi de Meià, Joan Ollé, Gerard Ruiz i Joan Carles Sánchez. L'altra presentació de divendres va ser la del Licor de Safrà Colomí Crocus.

 

Pel que fa a dissabte, més enllà de la jornada tècnica també es van poder realitzar moltes altres activitats com passejar pel mercat de productes artesans, fer una visita guiada al call, gaudir de la cuina en directe o participar en un taller de cuina infantil. A més, també es va celebrar el 2n Concurs de Licors i el Safroc: carretillada Keresus. Durant la festa, el poble es va omplir de teatralitzacions al carrer i els visitants podien gaudir de tasts de productes amb safrà així com menús amb aquesta espècia.

 

Esperem que Santa Coloma, municipi que històricament havia destacat en el cultiu i el comerç del safrà, mantingui viva aquesta tradició durant molts més anys | Àngel

 

En definitiva, quan parlem de 'Som terra de safrà' estem parlant de 4 anys d'esforç, tradició, cultura, cuina i, especialment, èxit. L'acte de cloenda es va celebrar ahir a les 13.30 hores i ja estem esperant que arribi la 5a festa 'Som terra de safrà'. Esperem que Santa Coloma, municipi que històricament havia destacat en el cultiu i el comerç del safrà, mantingui viva aquesta tradició durant molts més anys. Si voleu veure les imatges de la jornada, podeu fer clic en aquest enllaç.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris