Èxit d’assistència als Tallers de Sarga del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet

S'han fet aquest cap de setmana i l'experiència se centrava en l’elaboració del seient d’una cadira
Imatge dels tallers de sarga a Vimbodí i Poblet. | Josep Maria Potau.

 

Durant aquest passat cap de setmana s’ha dut a terme una nova edició del Cicle de Tallers de Sarga que organitza el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, amb èxit de participació.

 

En aquesta ocasió, l’experiència segueix amb la proposta iniciada a principis d’any de treballar amb un material tan arrelat a la població com és la sarga. L’experiència que es va dur a terme aquest cap de setmana se centrava en l’elaboració del seient d’una cadira de bova, un taller que proposava als participants que portessin una cadira per a elaborar-la i aprendre la tècnica.

 

L’experiència se suma a un cicle anual que inclou fins a onze tallers durant el 2019. L’Ajuntament, gestor del museu, ha programat tots aquests tallers, que es desenvoluparan fins al desembre, impartits per la mestra cistellera Anna Sínia.

 

En tots ells, i a més dels ensenyaments, es facilitarà el material als assistents, els quals es podran endur a casa la seva peça. El preu inclou també una entrada al Museu, amb demostració de vidre bufat inclosa.

 

Més tallers fins a finals d'any

En les pròximes setmanes, els interessats poden encara aprendre una mica més sobre aquesta tècnica, a través dels tallers programats d’elaboració d’un portaespelmes de sarga (que serà el 17 d’agost, en horari de matí), d’un cistell rodó (el 21 de setembre, matí i tarda), d’una bosseta de bova (el dia 19 d’octubre, matí i tarda), d’una bola de vímet i sarga, aprofitant la proximitat de les festes nadalenques (el 16 de novembre, matí i tarda), i d’una corona de festa que també és ideal per lluir per Nadal (el dia 14 de desembre).

 

La sarga és un material molt arrelat a Vimbodí i Poblet. | Josep Maria Potau.

 

La sarga és un material molt vinculat a l’activitat vidriera que va existir a Vimbodí durant la primera meitat del segle vint: era el material amb què es folraven garrafes, ampolles i altres envasos per evitar que es trenquessin amb el seu ús diari. Per a informació sobre preus i inscripcions, cal trucar al telèfon 615 59 36 71.

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris