Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El taller de primers auxilis de Santa Coloma va ser tot un èxit

L'activitat es va realitzar el passat 27 d'octubre a la sala gran del castell de Comtes del municipi
Es va realitzar a Santa Coloma de Queralt el taller de primers auxilis 'Com actuar davant d'una emergència', a càrrec de Joan Rosich | cedida

 

Ara fa una setmana, el passat dissabte dia 27 d'octubre, es va realitzar a Santa Coloma de Queralt el taller de primers auxilis 'Com actuar davant d'una emergència', a càrrec de Joan Rosich, tècnic sanitari del municipi. El taller, organitzat per l'Ajuntament de Santa Coloma en col·laboració amb l'Oficina Jove de la Conca de Barberà, es va dur a terme a les 11.00 hores a la sala gran del castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt.

 

Com actuar davant d'una emergència

L'objectiu d'aquest taller formatiu era el de conscienciar la població sobre la necessitat d'afrontar situacions d'urgència de manera adequada, és a dir: amb serenitat i eficàcia, establint una relació òptima amb les persones afectades. Joan Rosich, el formador, va ser l'encarregat d'explicar la importància de saber actuar de manera correcta i amb rapidesa, ja que cada segon és vital per poder salvar la vida d'una persona així com per evitar l'aparició posterior de seqüeles greus.

 

Saber com hem de reaccionar en un moment inesperat pot ajudar a salvar vides | cedida

 

Durant la sessió, a més, es va donar a conèixer el protocol que s'ha de seguir durant el Suport Vital Bàsic així com els conceptes dels primers auxilis donant instruccions sobre la Posició Lateral de Seguretat (PLS), i el PAS (protegir, avisar i socórrer). L'activitat final del taller va ser la pràctica d'habilitats i simulació d'escenaris utilitzant quatre ninos RCP i un desfibril·lador, conegut popularment com el DEA. Els esmentats ninos RPC estan especialment dissenyats per a practicar i ensenyar la maniobra d'inclinació de cap i elevació del mentó, mitjançant un procediment breu. Tot seguit, els alumnes del taller de primers auxilis també van practicar la compressió toràcica i l'insuflat.

 

No som conscients de la importància de tenir coneixements de primers auxilis davant una situació d'emergència. Saber com hem de reaccionar en un moment inesperat pot ajudar a salvar vides. Els primers auxilis són les primeres actuacions i mesures sanitàries efectuades per personal no expert que rebrà una persona accidentada o malalta. Si es realitzen de manera adequada, poden salvar-li la vida.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris