El Museu de la Vida Rural inaugurarà l’exposició SOS NATURA! de Lourdes Fisa

La mostra s’inaugurarà el 26 de juliol a les 12.00 h i estarà oberta al públic fins al 29 de setembre
El Museu de la Vida Rural | Redacció

 

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí inaugura divendres 26 de juliol, a les 12.00 h, l'exposició SOS NATURA! de l’artista Lourdes Fisa. La mostra, que s’inaugurarà en el marc de la Festa Major de l’Espluga de Francolí, es podrà visitar durant els dos propers mesos.

 

En aquesta exposició, Fisa reflexiona sobre el plàstic i el seu impacte a la natura, la biodiversitat i la nostra salut. Ho presenta a través del seu últim treball artístic, i ens ofereix un panorama alhora poètic i reivindicatiu del valor de la natura. L’exposició SOS NATURA! conviurà fins llavors amb la mostra Plàstic, produïda pel Museu de la Vida Rural i comissariada per Núria Vila.

 

L’exposició, oberta al públic des del passat 15 de febrer, compta amb la participació d’una vintena d'artistes nacionals i internacionals, que han aportat diferents objectes, fotografies, vídeos i instal·lacions artístiques on aborden aquesta mateixa qüestió. Hi intervenen una polifonia de veus provinents de diferents disciplines com ara la ciència, l'arquitectura, el cinema, la filosofia o l'art i on s'intenta que el visitant de l'exposició prengui consciència de la qüestió i, a la vegada, pugui aportar també la seva opinió.

 

L'artista

Des de finals dels anys vuitanta Lourdes Fisa (Corbera de Llobregat, Barcelona 1964) treballa en el món de les arts plàstiques a plena dedicació. Gairebé tres dècades de marxa artística en què, per la seva capacitat creativa, ha consolidat una fructífera obra, reconeguda i premiada nacional i internacionalment i àmpliament exposada.

         

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en l'especialitat de gravat i estampació, va complementar els seus estudis als Estats Units, a The School of the Art Institute of Chicago, i també a Alemanya a Hochschule für Bildende Künste de Braunschweig i Anglaterra. Uneix a la seva sòlida formació en les tècniques artístiques clàssiques: dibuix, pintura, estampació, gravat - una actitud vital de curiositat investigadora, que la mantindrà sempre activa en un ampli camp d'experimentacions: amb les tècniques i les seves derivacions, amb els materials i les seves possibilitats, amb la incorporació de suports no convencionals que li confereixen un llenguatge enigmàtic i personal.