Roda de premsa de la 50a Festa de la Verema

La 50a Festa de la Verema de l'Espluga de Francolí sense recinte firal i amb actes descentralitzats

Totes les activitats requeriran inscripció prèvia

La pandèmia de la Covid-19 marcarà fortament la 50a edició de la Festa de la Verema DO Conca de Barberà de l'Espluga de Francolí. En aquest sentit, enguany no hi haurà el tradicional recinte firal i s'impulsaran actes descentralitzats adaptats a la situació sanitària actual per tal que el públic pugui gaudir del vi, la cultura i els productes de proximitat.

En total, s'han programat una quinzena d'actes amb aforaments limitats pels dies 28, 29 i 30 d'agost i per tots ells caldrà una inscripció prèvia a través d'un formulari en línia. Per la seva banda, la inauguració de la festa tindrà lloc al pati de la Fassina Balanyà, al mateix temps que s'obrirà l'exposició 'Els artistes van amb tractor' de Sara Boldú.

Maridatges, concursos i entorn en família

El Museu de la Vida Rural acollirà un tast-maridatge a càrrec d'Anna Casabona i el tast Sub-25 de combinats de vi per a joves d'entre 18 i 25 anys, dirigit per Albert Campdelacreu. Dissabte al vespre tindrà lloc el sopar-maridatge 'Brinda'm Baccus', a càrrec de l'Art Restaurant de l'Espluga.

També es proposa la caminada guiada entre vinyes, en la qual l'empresa Drac Actiu organitza dos recorreguts per gaudir del paisatge vitivinícola que envolta la població i tastar alguns vins. El dissabte a la tarda també hi haurà un taller infantil i familiar de pintura amb vi i taps de suro per a infants de 6 a 13 anys.

Nits de teatre i música

El divendres a la nit comptarà amb tres espectacles teatrals breus ubicats en tres espais diferents de l'Espluga. Es tracta de 'Píndoles - Teatre breu en espais vius', que pretén acostar a la ciutadania a diverses actuacions teatrals professionals de manera diferent i distesa. Per altra banda, el dissabte a la nit, al Jardí dels Francolins hi haurà l'actuació dels grups Ginestà i de Cesc Oficial, i diumenge a la tarda hi haurà l'actuació del cantant Hoven i del grup de Guillem Ramisa.


Comentaris