El VII Festival Internacional d’Orgue de Poblet porta tres generacions d’organistes aquesta tardor

Juan de la Rubia, Thiemo Janssen i Mona Rozdestvenskyte oferiran els seus respectius concerts els mesos d’octubre i novembre amb la figura de Bach com a comú denominador
El Festival Internacional d'Orgue de Poblet celebra enguany la 7a edició. | Cedida

 

Arriba la setena edició del Festival Internacional d’Orgue de Poblet. En aquesta ocasió es comptarà amb la presència de tres destacats organistes que pertanyen a tres generacions i tres escoles diferents: Juan de la Rubia, Thiemo Janssen i Mona Rozdestvenskyte.

 

Els concerts es celebraran els dissabtes 19 i 26 d’octubre i 9 de novembre, i tindran la figura de Johann Sebastian Bach com a comú denominador. Tot i això, els repertoris escollits exploraran tant els seus predecessors com la seva influència en compositors posteriors, incloent-hi Brahms, Mendelssohn, Buxtehude i Böhm.

 

D’aquesta manera, es farà palesa la qualitat sonora de l’orgue Metzler de Poblet, un instrument especialment pensat per al repertori Barroc sense excloure, però, un ventall més ampli d’estils.

 

El director artístic del Festival, fra Josep Antoni Peramos, explica que «tant els organistes convidats com els repertoris els hem seleccionat amb l’objectiu de destacar la qualitat sonora de l’orgue Metzler de Poblet, un instrument que vàrem concebre pensant especialment en el repertori Barroc, sense excloure, però, un ventall més ampli d’estils».

 

Els tres concerts del Festival

El concert inaugural, el dia 19 d’octubre, anirà a càrrec de Juan de la Rubia (1982), Organista Titular de la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. De la Rubia és professor de l’ESMUC i ha publicat 10 discos com a solista. El seu CD dedicat a Johann Sebastian Bach, enregistrat a l’orgue Metzler del Monestir de Poblet, ha obtingut la distinció ‘Melómano de Oro’.

 

En el segon concert que serà el 26 d’octubre, Thiemo Janssen (1966) ret homenatge al constructor d’orgues més important del nord d’Europa, mort a Hamburg fa tres-cents anys. Janssen és molt sol·licitat com a solista i professor de classes magistrals, i diversos enregistraments de ràdio i CD documenten el seu ampli repertori.

 

El Festival el tancarà el 9 de novembre la jove Mona Rozdestvenskyte (1994), amb un recital en què Bach és el protagonista absolut. Nascuda a Moscú, Rozdestvenskyte s’ha format amb alguns dels intèrprets de major renom, alguns dels quals ja han passat per Poblet, com Ben van Oosten i Olivier Latry, a més de Martin Sander, Guy Bovet i Wolfgang Zerer.

"🍢El 'Curcubeu' serveix més d’un miler de tastets d’arreu del món a Montblanc" "🏃La 8ª cursa de muntanya i caminada popular de Conesa ja ha obert inscripcions"