Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Un detingut per tràfic de drogues al barri de Bonavista, a Tarragona

ALERTA

Els Mossos d'Esquadra detenen dues persones a Vila-rodona per tràfic de drogues

Jordi Torre: «La Fira de la Cervesa Artesana de l'Espluga té projecció de futur»

L'Espluga de Francolí ja ho té tot preparat per celebrar aquest dissabte, 29 de setembre, la 2a edició de la Fira de la Cervesa Artesana
Jordi Torre, regidor de turisme, cultura, comunicació i informació de l'Espluga. | J.V.

 

L'Espluga de Francolí ja ho té tot preparat per celebrar aquest dissabte, 29 de setembre, la 2a edició de la Fira de la Cervesa Artesana. Foodtrucks, paradetes de pastissers, forners i més productes locals ocuparan durant tota la jornada la plaça i el carrer del Castell. A banda de les cerveses i l'alimentació, al llarg del dia s'aniran desenvolupants diverses actuacions musicals, com per exemple el duet format per Elena Volpini i Gabri Llorach o el grup espluguí Tiloa i les Guineus. La Fira romandrà oberta de 12.00 a 15.00 i de 17.00 a 24.00 hores.

 

Per conèixer amb més detall la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana, des de la ConcaDiari hem entrevistat el regidor de Turisme de l'Espluga, Jordi Torre, edil de l'administració encarregada d'organitzar l'esdeveniment.

 

–Com encareu aquesta segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana després de l’èxit de la primera?

–Sorpresos de l’èxit i la bona rebuda que va tenir l’any passsat. Aquest any mantenim el format de la fira i la ubicació, tot i que farem una petita redistribució perquè quedi més ample el pas al públic assistent. Creiem que el format de la Fira és molt bo amb food-trucks, cerveses artesanes, parades de productors locals i un espai d’actuacions en viu i en directe.

 

–Quines novetats podem trobar en l’edició d’enguany de la fira?

Més enllà de la reubicació de l’espai i de l’increment de cervesers la fira serà semblant a la de l’any passat. Volem que la gent que hi participi quedin contents i de moment no la volem sobredimensionar. Amb els anys veurem si cal ampliar-la; de moment estem amb fase de consolidació.

 

–Creieu des de l’Ajuntament, com a organitzadors de la fira, que aquesta pot tenir un llarg recorregut els propers anys?

–Si i tant. És una fira que tenim la intenció que es consolidi i que creixi. L’espai on s’ubica –plaça del Castell– és poc conegut i una de les finalitats de la fira és donar a conèixer el nucli antic de l’Espluga. Seguim apostant per aquest espai i veurem com es va consolidant durant els propers anys. I també si cal ampliar-la a altres carrers del nucli antic.

 

–Com participen els productors locals en la Fira ?

–L’origen de fer participar els productors locals en la Fira de la Cervesa Artesana prové del potencial que tenen les pastisseries i les fleques del municipi, i sobretot veus que les coques salades. D’aquí doncs prové la idea que aquests productes s’havien de promocionar. I que millor que lligar-ho amb el sector de la cervesa artesana que està creixent molt. També vam observar que per aquí al voltant  no existia una fira com aquesta i que, per tant, podia tenir una gran acceptació.

 

–Com creieu que serà enguany l’assistència després de l’èxit de la primera edició?

–L’any passat la resposta va ser molt bona. Volem pensar que no va ser un fet esporàdic però si que cal remarcar que hi va haver un fet afegit. L’any passat la fira va ser el dissabte següent al cap de setmana del referèndum i molta gent ens va felicitar per trobar en la fira, un punt d’esbarjo després de la tensió d’aquella setmana. L’èxit va ser un punt d’inflexió per donar-la a conèixer. Ens conformaríem en repetir les xifres de públic de l’any passat i si pot ser augmentar-les. 

 

– D’on venen els cervesers en aquesta segona edició?

–Nosaltres intentem que els productors que vinguin siguin propers a l’Espluga. Tenim tres cerveses de la Conca, de les Garrigues, de l’Urgell i de Cambrils. Ja tindrem temps, si la fira es consolida, d’anar a buscar productors de més enllà. Hem de pensar que a Catalunya hi han més de 150 productors; ja tenim temps per anar ampliant el ventall de cervesers.

 

–Com veieu la fira de cara al futur?

–Jo la veig creixent. Hem de pensar que estem promocionant un producte viu com és la cervesa i la gastronomia. És complicat que una fira com aquesta acabi fracassant perquè el que ens mou a tots és el paladar. Creiem que serà un fira amb projecció de futur.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris