Els Gegants i Nanos de Montblanc visiten Montbrió del Camp

Han participat en una trobada gegantera aquest passat dissabte dia 14 de juliol on la calor ha estat la protagonista
Imatge dels Nanos i Gegants de Montblanc durant la cercavila a Montbrió del Camp. | Cedida

 

Aquest cap de setmana passat, els Gegants i Nanos de Montblanc han sortit de la capital de la Conca de Barberà per participar en una trobada gegantera que es va fer en el municipi de Montbrió del Camp. En concret, l’acte festiu va tenir lloc dissabte dia 14 de juliol.

La festivitat va donar el seu tret de sortida a les 17.00 hores de la tarda amb la plantada del seguici festiu a la Plaça Major, on es va aprofitar per dur a terme la presentació d’una nova integrant del seguici de Montbrió del Camp. Es tracta d’una ‘manotes’ representada com una nena vestida amb una bata d’anar a l’escola.

 

La cercavila va iniciar-se una hora més tard, a les 18.00 hores, amb un llarg recorregut marcat per la calor intensa que feia dissabte a aquelles hores a Montbrió. El tomb pel poble va finalitzar un altre cop a la Plaça Major on els montblanquins van lluir-se tot fent el Ball de Nanos de Montblanc i ‘l’Amparito Roca’. Un cop acabades les actuacions que tenien previstes, els membres de la colla van poder gaudir d’un sopar de germanor i ja, més tard, ben entrada la nit, van tornar cap a la Conca de Barberà.

 

Agenda dels Gegants i Nanos de Montblanc

Per als pròxims dies, els Gegants i Nanos de Montblanc tenen previstes més sortides i actuacions. Aquest dijous, estaran presents en el marc de la nova edició de l’Acampada Jove a Montblanc, dissabte a les 19.00 hores participaran en la gran sardana que hi ha prevista al mateix municipi, on es té previst encerclar tota la muralla i ja posteriorment, el dia 4 d’agost, visitaran el Mercat Vell de Conesa i el 5 d’agost estaran a Prenafeta.