Absolen la parella de Vilaverd acusada de tenir dos gossos en males condicions

Els fets es remunten a l’estiu de l’any 2016
Els dos gossos trobats en una casa de Vilaverd. | Mossos d'Esquadra

 

Els fets jutjats a l’Audiència Provincial de Tarragona es remunten a l'estiu de l'any 2016 quan els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació a un home de 21 anys i una dona de 32 –edat que tenien en aquell moment– per presumpte maltractament animal. Un testimoni va alertar que en una casa del carrer Major –la carretera que creua el poble– hi havia dos gossos abandonats amb signes de desnutrició. Els agents dels Mossos d’Esquadra que es van desplaçar fins al lloc dels fets van certificar que la casa estava en unes condicions «insalubres» i que els animals es trobaven en males condicions. Una veterinària que va valorar l’estat dels animals va acreditar que l’estat dels gossos era molt greu.

 

El jutjat de Valls els condemna, l'Audiència Provincial de Tarragona els absol

 

En un primer moment, el jutjat d’Instrucció 2 de Valls havia condemnat la parella a pagar una quantitat de 240 euros cadascun per un delicte lleu d’abandonament, però finalment l’Audiència Provincial ha decidit absoldre'ls, segons informa el Diari de Tarragona.

 

La sentència declara provat que el denunciant tenia arrendada la seva finca a la parella i que va detectar com a l’interior del pis hi havia dos gossos, propietat dels denunciats, en unes condicions pèssimes de salut. A més, assenyala que a l’immoble s’hi van observar barreres arquitectòniques que impedien als animals abandonar la finca. L’advocat dels denunciats, però, afirmava que la declaració del denunciant no era fiable, i que l’agent dels Mossos que va declarar al judici no va certificar l’atestat. També, afegia, que la declaració de la veterinària va ser insuficient per saber quins gossos va reconèixer.

 

Finalment, la Secció Segona de l'Audiència Provincial, a través de la sentència feta pública, apunta com a fets provats que els gossos eren propietat dels denunciats però no que la parella els hagués abandonat, només que el denunciant dels fets «observa» l’estat dels animals.