Les pluges desborden el Francolí i provoquen destrosses a Montblanc i l'Espluga

L'aigua s'ha endut ponts, edificis i vehicles en uns aiguats que a la comarca ja es comparen amb els de l'any 1994
Vehicles destrossats a Montblanc | Núria Griso

La gota freda que ha passat aquest vespre i nit pel Camp de Tarragona ha sorprès per la seva força i violència provocant destrosses i desperfectes a nombrosos punts de les nostres comarques.

Si a Cambrils i a municipis com Mont-roig del Camp era cap al vespre que les coses es complicaven fins al punt de desbordar-se les rieres i d'endur-se vehicles, ponts i murs per allà on ha passat amb més força, a la Conca de Barberà les coses no han sigut més plàcides, sinó tot el contrari.

ALERTA: Més imatges de les destrosses provocades per la gota freda al nostre Instagram. Segueix-nos!

El riu Francolí desbordat

El riu Francolí s'ha desbordat i a partir d'aquí els desastres s'han anat succeïnt. Encara és aviat per fer balanç però hores d'ara es pot confirmar que l'aigua s'ha emportat un pont de l'Espluga de Francolí, concretament el que dóna accés a les entrades del municipi, per la qual cosa, el municipi es trobaria ara mateix pràcticament aïllat, amb sortida només fins a Vimbodí.

La violència de l'aigua ha estat tal, que segons ha confirmat la ràdio municipal de l'Espluga i ha pogut confirmar posteriorment TarragonaDigital, s'ha emportat les instal·lacions del Celler Masdéu i del restaurant del Gatim, a tocar del riu, així com alguns cotxes que hi havia aparcats a la via.

El Pont Vell de Montblanc ha estat engolit per l'aigua | Cedida

 

A Montblanc, l'arxiu Comarcal i el Pont Vell han patit greus desperfectes

A la capital de la comarca, els efectes de l'aigua també han sigut devastadors. L'emblemàtic Pont Vell del municipi ha estat engolit literalment pel riu, amb el nivell de l'aigua arribant a tocar l'antic hospital de Santa Magdalena, seu de l'Arxiu Històric. Sembla que també hauria entrat aigua dins l'arxiu tot i que és encara aviat per avaluar els possibles danys i desperfectes que s'hagin produït en el material de l'interior.

Quatre desapareguts a la Conca de Barberà

Segons ha informat l'alcalde de Vilaverd a través del canal 324 de TV3, una mare i el seu fill haurien desaparegut després que el riu Francolí s'hagi endut un bungalow quan eren a dins a Vilaverd. Segons sembla, un testimoni ha alertat que l'aigua s'ha endut la caravana on vivien cap a les 22.47 h. En aquests moments, la recerca és molt complicada per la tempesta i la foscor.

Per altra banda, al terme municipal de Vimbodí i Poblet els serveis d'emergències busquen dos integrants d'un vehicle. A més a més, segons informa Protecció Civil de Montblanc, s'han rescatat 5 persones més durant l'aiguat. Durant les properes hores, se seguirà treballant a la comarca per valorar els danys i desperfectes que s'hi han produït en una situació que alguns ja comparen amb els aiguats de l'any 1994.

L'Arxiu Comarcal de Montblanc, una dels llocs afectats pels aiguats a la Conca de Barberà | cedida
 
 
Vimbodí, afectada pels aiguats | Cedida

"👼Es busquen actors i figurants pel Pessebre Vivent de l'Espluga" "🎦El Museu Comarcal de la Conca de Barberà enceta un cicle de cinema"