Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Montblanc rebaixa el tipus de gravamen de l'IBI per a l'any 2019

La sessió plenària també va aprovar destinar la liquidació del superàvit de l'any 2017 a l'arranjament de carrers
Façana de l'Ajuntament de Montblanc. | Isma Llanes

 

En el plenari de l’Ajuntament de Montblanc, celebrat aquest dimecres 10 d'octubre al vespre, es van aprovar un seguit de temes econòmics. Però també, i per sorpresa, al final del ple, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va anunciar la construcció d'una nova piscina coberta a la zona esportiva del municipi, després que el projecte de piscina al càmping de Prenafeta hagi quedat descartat arran de les dificultats normatives.

110.000 euros per l’arranjament de carrers

Es va aprovar per unanimitat la distribució de la liquidació del superàvit de l'any 2017. Una vegada descomptada la part destinada a reduir el deute de l'ajuntament i a les mesures especials de finançament, ha quedat una liquidació de 55.225,75 euros, que aniran destinats a l'arranjament de carrers.

 

En aquest sentit, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va anunciar que el consistori afegirà 50.000 euros més a aquesta partida. En total, durant el 2019 es destinaran 110.000 euros a actuacions a la muralla de Santa Tecla, al polígon Lluís Companys, entre d’altres carrers encara per confirmar.

 

S’aproven provisionalment les ordenances fiscals 

Un dels punts forts del plenari va ser l’aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals de cara a l’any 2019. Entre d'altres, s'abaixarà l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a un tipus de gravamen del 0,85; s'actualitzen les tarifes de llicències urbanístiques, la de control administratiu d'activitats, la de recollida d'escombraries, la d'ocupació de la via pública, la d'expedició de documents administratius, prestació de serveis i emissió d'informes, la de vehicles estacionats de manera defectuosa o abusiva a la via pública, la de recollida i manteniment de gats i gossos, la del servei de l'escola municipal de música i la del servei de llar d'infants i s'arrodoneixen les tarifes de la zona blava.

 

La modificació de les ordenances es van aprovar, de manera provisional, per 7 vots a favor (Agrupament Catalanista de Montblanc), 3 en contra (CUP i FIC) i 2 abstencions (PDeCAT). Toni Gutiérrez, de la FIC, va demanar reduir la pressió fiscal i més esforç per baixar l’IBI. Per la seva banda, des del PDECat, van explicar el vot d’abstenció al·legant que es van acceptar algunes de les propostes fetes pel seu grup municipal. Finalment, la CUP,  va exigir un model que: «qui més tingui pagui més».

 

Modificació de pressupost de l'any 2018

 

El plenari també va aprovar una modificació del pressupost per, entre d'altres motius, un augment de les retribucions salarials dels treballadors, l'inici de la campanya de recollida porta a porta, l'arranjament de vies públiques i l'adquisició d'immobles. A més, també es recupera la subvenció del Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona destinada a l'arranjament del carrer Senan.

 

Aquesta proposta es va aprovar per 7 vots a favor (Agrupament Catalanista de Montblanc) i 5 en contra (CUP, PDeCAT i FIC) una modificació del pressupost d'aquest any 2018 per un import de 455.891,56 euros.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris