Sarral inicia la seva Festa Major amb la recuperació dels Gegants del poble

Feia anys que no formaven part de la festa. Ja s’ha donat el tret de sortida a la Festa Major que s’allargarà fins al proper diumenge amb actes per a grans i petits
Els Gegants de Sarral, durant l'inici de la Festa Major 2019. | Marta Arjona/Aj Sarral

 

El municipi de Sarral ja ha encetat la seva Festa Major. Aquest diumenge s’ha donat el tret de sortida a la celebració amb actes que han omplert de vida i moviment aquesta localitat de la Conca de Barberà.

 

En primer lloc, com és tradicional, va tenir lloc la inauguració de l’exposició de manualitats i patchwork a la llibreria L’Studi. Seguidament, va tenir lloc una altra inauguració, aquesta vegada a la Sala Josep Puig Torné de l’Ajuntament de Sarral, on es presentava l’exposició de pintures de José Antonio Luna.

 

Tot seguit, es va fer l’entrega de premis del Concurs de Cartells de la Festa Major de Sarral 2019. L’accèssit ha estat per Josep Amill Fontanals, a qui el consistori feia entrega de 40 euros.

 

El segon premi, amb la reixa de l’Ermita dels Sants Metges com a protagonista, i contraportada del programa de Festa Major, ha estat per Mei Casabona, amb un premi de 75 euros. Mentre que el primer premi, i cartell de Festa Major, ha recaigut en Carla Pérez, amb 150 euros de guardó.

 

Carla Pérez, guanyadora del Concurs de Cartells de la Festa Major de Sarral 2019, recollint el premi. | Marta Arjona/Aj Sarral

 

La jornada va seguir amb el pregó de Festa Major des del balcó de l’Ajuntament a càrrec de Josep Maria Freixas Bonet, veí de Sarral i premi d’Honor del Consell Comarcal de la Conca de Barberà 2019 a Ferreria Freixas pels seus més de 100 anys.

 

Amb un missatge molt personal va fer un recorregut per les cinc generacions de la seva empresa i va fer èmfasi en com la seva família l’ha acompanyat en aquest camí.

 

Reaparició dels gegants de Sarral

Normalment, l’acte hauria finalitzat després del pregó amb un aperitiu popular gentilesa d’Europastry, Cooperativa Vinícola de Sarral i Celler Rosa M. Torres; però aquest any, després de l’aperitiu hi havia una sorpresa, la reaparició dels Gegants de Sarral.

 

Aquests, acompanyats pels capgrossos, van ballar a la Plaça de l’Església acompanyats pel grup de grallers de la Coral Infantil Al Ritme, després de molts anys de no formar part de les festes.

 

Els gegants de Sarral, els capgrossos i els grallers. | Marta Arjona/Aj Sarral

 

 

Tots els sarralencs i sarralenques es mostraven molt contents de poder tenir de nou als Gegants ballant a Plaça. En la mateixa línia, l’Alcalde de Sarral, Jaume Fornés, es mostrava entusiasmat amb la recuperació dels Gegants i amb la implicació que les diferents entitats del municipi han tingut per fer possible aquesta reaparició i en definitiva, la Festa Major.

 

És per això, que Fornés i el seu equip inciten a la participació ciutadana i a què tots els sarralencs i sarralenques surtin al carrer per gaudir de la Festa Major.

 

Aquest passat cap de setmana ja s’ha pogut fer un petit tastet de les festes amb la Festa de fi de curs de l’Escola Bressol Municipal el Patufet, la Gimcana Cultural, i la caminada nocturna i sopar organitzat pel Patronat de l’Ermita dels Sants Metges que va aplegar més de 150 persones.

 

Pregó de la Festa Major de Sarral 2019. | Marta Arjona/Aj Sarral

 

Els actes s’allargaran fins diumenge 28 de juliol, amb diferents activitats previstes per totes les edats.