Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L’Institut Joan Amigó de l’Espluga, a la final d’un campionat de matemàtiques de Catalunya

Els espluguins van participar en la primera fase de la VI Copa Cangur aconseguint classificar-se per la fase final que se celebrarà a Mataró el 7 de març
L'equip classificat: Esther Arbós, Roger Esplugas, Clàudia García, Biel Nadal, Gemma Puig, Martina Requena i Aina Vázquez. | Cedida

 

Un equip d’alumnes de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga de Francolí s’ha classificat per la Fase Final de la VI Copa Cangur, un concurs de matemàtiques on participen centres educatius de tot Catalunya.

 

El passat dijous 24 de gener va tenir lloc a l’Institut Gili i Gaya de Lleida la Primera Fase del concurs, que està organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques en el marc de l'organització internacional Kangorou sans Frontières.

 

Aquest certamen es defineix a si mateix com un ‘joc concurs’ amb l'objectiu de passar una bona estona fent matemàtiques. L’activitat es va organitzar en centres de tot Catalunya simultàniament, en una trentena de seus locals repartides per tot el territori.

 

El concurs matemàtic, que cada any compta amb una major participació, reuneix equips de set alumnes que disposen de 60 minuts per resoldre dotze problemes competint contra rellotge, ja que la puntuació de cada problema varia segons el desenvolupament del concurs.

 

L'alumnat ha d'anar adaptant-se a les noves puntuacions establint estratègies de grup que li permetin resoldre amb èxit les activitats proposades.  

 

Doble podi pel Joan Amigó

L’Institut Joan Amigó va participar en aquesta fase celebrada a Lleida amb 3 equips (A, B i C), aconseguint un doble podi: 1r i 2n classificats pels equips A (Esther Arbós, Roger Esplugas, Clàudia García, Biel Nadal, Gemma Puig, Martina Requena i Aina Vázquez)  i C (Dani Barbat, Òscar Fortuny, Miquel Isern, Martí Jiballí, Dídac March, Arnau Pérez i Èric Toldrà) d’un total de 13 grups.

 

L'equip format per Dani Barbat, Òscar Fortuny, Miquel Isern, Martí Jiballí, Dídac March, Arnau Pérez i Èric Toldrà van obtenir el segon lloc. | Cedida

 

L’equip A, situat en primera posició, va ser un dels 7 classificats (d’entre els 80 de la demarcació de Lleida) per la Fase Final de la VI Copa Cangur, que se celebrarà a Mataró el proper 7 de març, juntament amb la resta d’equips seleccionats de tot el territori català.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris