El IV Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer atrau 32 pintors a Vimbodí i Poblet

L’edició d’enguany premia Mercè Humedas Parés, de Lleida; Julio García Iglesias, d’Abrera; Robert Martí Ripoll, de Lleida; Miguel Carlos Montesinos Aragonés, de la Vall d’Uixó; Joan Josep Pérez Garbó, d’Esparreguera, i Josep Millas Chia, d’Igualada
Un any més, el certamen s’ha caracteritzat per la bona participació i per l’excel·lent qualitat de les obres presentades | Ajuntament de Vimbodí i Poblet

 

Malgrat la previsió meteorològica, no del tot favorable, un total de 32 pintors i pintores d’arreu de Catalunya i del País Valencià han participat en la quarta edició del concurs de pintura ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet, aquest passat diumenge 31 de març. Un any més, el certamen s’ha caracteritzat per la bona participació i per l’excel·lent qualitat de les obres presentades.

 

El concurs, organitzat per l’Ajuntament del municipi, ha lliurat enguany 2.300 euros en premis, repartits entre quatre guardons generals i el premi especial ‘Vila vidriera’, per a obres que incloguessin alguna referència a la tradició vidriera d’aquest municipi de la Conca de Barberà.

 

Els premiats d’aquest any han estat Julio García Iglesias, d’Abrera, al Baix Llobregat (1r premi, dotat amb 700 euros); Robert Martí Ripoll, de Lleida, al Segrià (2n premi, dotat amb 500 euros), Miguel Carlos Montesinos Aragonés, de la Vall d’Uixó, a la comarca valenciana de la Plana Baixa (3r premi, dotat amb 300 euros) i Joan Josep Pérez Garbó, d’Esparreguera, al Baix Llobregat (4rt premi, dotat amb 100 euros). Pel que fa al premi especial ‘Vila vidriera’ (dotat també amb 700 euros), ha estat per a Mercè Humedas Parés, de Lleida, al Segrià. Així mateix, i atesa la gran qualitat de totes les obres presentades, el jurat ha decidit concedir també un accèssit, que ha anat a mans de Josep Millas Chia, d’Igualada, a l’Anoia.

Organitzat per l’Ajuntament, el certamen es va crear el 2016 | Ajuntament de Vimbodí i Poblet

 

El IV Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer ha comptat amb la col·laboració de la Diputació a Tarragona, l'escola de pintura Damià Roig de Vimbodí i Poblet, i el Museu i Forn del Vidre de la localitat, que ha obert les portes de franc als artistes i a acompanyants per poder gaudir de les instal·lacions i de l’exhibició de vidre bufat que s’hi duu a terme, aquests dies a càrrec del vidrier Xus Redondo, del municipi de l’Olleria, al País Valencià.

 

També ha donat suport al concurs Aixut Interiorisme, empresa que ha dissenyat el logo del certamen. Així mateix, diversos veïns i veïnes del municipi havien posat a disposició dels pintors les entrades i baixos de les seves cases en previsió que pogués ploure durant el matí, cosa que finalment no ha succeït.

 

Organitzat per l’Ajuntament, el certamen es va crear el 2016 en el marc de l’any commemoratiu que el municipi va dedicar als destacats pintors locals Joan Potau i Martell (1882-1936) i Adrià Campdesuñer i Vendrell (1891-1946).

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris