Montblanc acull amb èxit una jornada del III Congrés Català de la Cuina

L'all de Belltall, la castanya de Vilanova de Prades, la patata de Prades i el safrà de la Conca han estat els productes protagonistes de la jornada
La jornada ha tingut per objectiu posar en valor els productes gastronòmics de la Conca de Barberà | Ajuntament de Montblanc

 

El passat dilluns 1 d'abril la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc de Montblanc va acollir un dels actes del III Congrés Català de la Cuina que s'està celebrant enguany. La jornada titulada «Un territori, quatre productes i una cuina» es va desenvolupar al llarg del matí i va comptar amb l'assistència d'una quarantena de persones vinculades al sector de l'agricultura, la gastronomia i el turisme.

 

La periodista Isabel Acevedo, especialista en gastronomia i restauració, va moderar les taules de la jornada que tenien per objectiu presentar els quatre productes protagonistes i reflexionar sobre la seva situació actual i les perspectives de futur vinculades a l'activitat de joves pagesos, la projecció a través dels restaurants i d'accions promogudes per l'administració.

 

Van participar Montse Sánchez, en representació dels productors d’all de Belltall; Josep Badia, productor de castanya de Vilanova de Prades; Eugeni Coll, productor de patata de Prades; Joan Cartanyà, productor de safrà de la Conca; Anna Pascual, del Molí del Mallol de Montblanc; Pep Trullols, de l’Hostal Colomí de Santa Coloma de Queralt; Joan Bosch, de Can Bosch de Cambrils; Toñi González, tècnica de l’Àrea de Turisme de Montblanc i Teresa Helena Balcells, tècnica de turisme de Santa Coloma de Queralt.

La jornada portava per títol «Un territori, quatre productes i una cuina» | Ajuntament de Montblanc

 

Les aportacions de tots ells i les intervencions del públic van resultar molt interessants i profitoses. La jornada va cloure amb una intervenció de la Dra. Marta Nel·lo, degana de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili. Va presentar unes conclusions a tall de resum que s'incorporaran als documents que s'estan generant en el III Congrés Català de la Cuina.

 

Aquesta jornada va servir per iniciar la programació d'enguany de #Safrània365.  Es distribuí entre els assistents un punt de llibre on hi apareixen les deu propostes que s'han programat des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Montblanc per posar en valor productes de proximitat lligats al territori. Els dos propers es faran en col·laboració amb l'associació La Conca 5.1: els dies 20 i 21 d'abril la tradicional vermutada popular i musical, i el 21 de juny amb la jornada enoturismes inclosa en la programació de Visions 5.1.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris