Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'alcalde de Montblanc Josep Andreu (ERC), a la fundació de la Crida

També hi era l'alcalde de Valls pel PDECat i portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet
Josep Andreu, alcalde de Montblanc i militant d'ERC, a la fundació de la Crida Nacional per la República. | Cedida

 

L'alcalde de Montblanc i exdiputat d'Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament, Josep Andreu, va ser present aquest dissabte a la fundació de la Crida Nacional de la República, el nou moviment polític que comanda l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i que, de moment, no presenta estructura de partit, sinó d'espai «aglutinador d'independentistes de diverses ideologies», segons apuntaven aquest dissabte alguns dels seus membres fundadors.

 

Andreu es mulla per la Crida Nacional per la República

El cas és que Andreu ha estat el màxim càrrec d'ERC en sumar-se públicament a la Crida de Puigdemont, i fins i tot aquest dissabte, en l'assemblea fundacional celebrada al pavelló del Nou Congost de Manresa, va dirigir unes paraules als milers de persones assistents. La seva presència, en tant que militant d'ERC i ateses les friccions entre republicans i neoconvergents dels darrers temps, va cridar l'atenció de diversos mitjans de comunicació, que van destacar que Andreu hi era. 

 

Josep Andreu és alcalde de Montblanc per una marca blanca d'ERC des de 2007 —si bé és cert que ja ho havia estat en el període 1999-2001. Militant d'ERC i d'Unió de Pagesos, Andreu va ser senador (2003-2004), diputat a Madrid (2004-2008) i al Parlament (2012-2015). Des de fa setmanes s'especulava amb la seva adhesió a la Crida Nacional per la República, i ell mateix la deixava entreveure en una entrevista publicada el passat 1 d'octubre a TarragonaDigital.com.

 

L'alcalde de Valls, Albert Batet, també va ser a l'acte d'aquest dissabte a Manresa. | Cedida

 

La Crida Nacional per la República, un pas més de Carles Puigdemont

La Crida Nacional per la República està impulsada per l'expresident Puigdemont i el seu immediat entorn ideològic, amb el president Torra, el diputat Jordi Sànchez, Elsa Artadi o l'alcalde de Valls pel PDECat i portaveu de JxCat al Parlament, Albert Batet, que també va intervenir a l'acte de Manresa celebrat aquest dissabte a la tarda. De moment, la Crida no especifica si acabarà sent un partit. Segons la ponència política, coordinada per Sànchez des de Lledoners, el moviment aposta per un referèndum amb l'Estat acordat, sense renunciar a «cap via pacífica» —tot i que no fa cap esment explícit a la unilateralitat. 

 

Finalment, la Crida s'estructurarà en tres òrgans: un Govern, una Assemblea Nacional i un Consell de Representants. Puigdemont consta com a president impulsor de l'organització, que celebrarà el congrés constituent el proper 19 de gener de 2019.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris