Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L’historiador Josep M. Porta publica un llibre sobre la Mare de Déu de la Serra

L’acte de presentació del llibre tindrà lloc el proper 15 de setembre

Després d’un estudi rigoros de la documentació i la premsa històrica per tal de resseguir les sortides de les marededéus de la Serra, l’historiador montblanquí Josep M. Porta i Balanyà explica tots els detalls al llibre ‘Les sortides de les marededéus de la Serra de Montblanc (1687-2016). Devoció i festa’, editat per l’Ajuntament de Montblanc.

 

En aquest sentit, l’autor, analitza les sortides de la Mare de Déu petita i també les de la imatge gran. A més, detalla acuradament els estralls que la Guerra del Francès va ocasionar al monestir i les grans festes que es van celebrar el 1816 amb motiu del retorn de la imatge gran al seu santuari després de la seva reconstrucció. El llibre també parla dels orígens decennals de la celebració de les Festes de la Serra, que avui en dia es commemoren cada 25 anys. 

 

Acte de presentació del llibre a Montblanc

L’acte de presentació del llibre tindrà lloc la setmana vinent, concretament el dissabte dia 15 de setembre, a les 7 de la tarda, a la sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc, a Montblanc. 

 

Josep Andreu i Domingo, alcalde de Montblanc, farà la presentació de l’acte. També hi intervindrà el  Plebà, Mn. Simó Gras i Solé, així com el president de Les festes de la Serra 2016, Toni Cartanyà i Moix.  Josep Gomis i Martí serà l’encarregat de fer la glossa de l’obra.

 

El santuari de la Mare de Déu de la Serra

El santuari de la Mare de Déu de la Serra és un antic convent de germanes clarisses que es troba al capdamunt del turó de la Serra i que està protegit com a bé cultural d’interès local. Al segle XV, Va ser el segon santuari amb més peregrins de Catalunya després del de Montserrat. 

 

El temple és d'estil gòtic, amb capelles laterals com les de Santa Llúcia i Santa Clara. També hi ha la capella de Sant Sepulcre, amb la imatge de Jesucrist mort, que és la que es treu en processó pels carrers de Montblanc el Divendres Sant.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris