Entrada del cementiri de Sarral

Sarral licita la nova sala de vetlles del cementiri municipal

Per la seva banda, Aprodisca gestionarà, a partir d'ara, les instal·lacions

Aprodisca gestionarà, a partir d'ara, el manteniment del cementiri de Sarral. El contracte és anual, té un cost de 3.000 euros i consisteix en els serveis de neteja i de  jardineria. Pel que fa a l'obertura del recinte també s'ha demanat a Aprodisca la possibilitat de poder-se'n encarregar i, mentre se n'estudien les possibilitats, serà personal municipal qui l'obrirà cada tercer diumenge de mes, com fins ara.

L'alcalde, Jaume Fornés, explica que «l'objectiu de la contractació a Aprodisca, que d'altra banda ja compta amb gran experiència en aquest servei en d'altres municipis de la Conca, és la millora de l'estat del cementiri. S'hi actuarà més durant la primavera i Tots Sants, i menys dies durant l'hivern, època en la qual la jardineria no és tan exigent».

Licitació de la nova sala de vetlles

D'altra banda, en el proper ple municipal ordinari es portarà a aprovació una altra destacada  millora del servei funerari de Sarral: la licitació de les obres per aixecar l'esperada sala de vetlles, que s'aixecarà en sòl de propietat municipal, al costat del cementiri i a peu de la carretera.

L'equipament funerari tindrà quasi 300 m2  i disposarà d'una sala principal de 170 m2, cotxera, sala pel difunt, un aparcament pels familiars, vestíbul, serveis i també un porxo de 40 m2 amb un gran jardí amb gespa a l'entrada del recinte. La inversió és de 430.000 euros, finançats pel Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona. Les obres començaran enguany i s'acabaran a la primavera.

Aquests dies i amb motiu de la celebració de Tots Sants els horaris  d'obertura del cementiri són del 24 al 28 d'octubre de les 10.00 h a les 13.00 h; el 29 i 30 d'octubre de 10.00 h a 13.00 h i de 15.00 h a 18.00 h; el 31 d'octubre i l'1 de novembre de 10.00 h a 18.00 h; i el 2 de novembre, de 10.00 h a 14.00 h.