Un helicòpter reforma una línia elèctrica entre Vilaverd i Rojals

Els treballs permeten reforçar la qualitat del servei a Rojals, el Pinetell, Farena i Vilaverd

Recentment, la companyia elèctrica Endesa ha finalitzat els treballs de reforma d'un tram de línia de mitjana tensió al seu pas pels municipis de Vilaverd i per la pedania de Rojals, pels quals ha hagut d'utilitzar un helicòpter a causa de la complicada orografia del terreny, segons ha informat la pròpia empresa en un comunicat.

Operaris d'Endesa treballant en el reforç de la línia elèctrica entre Rojals i Vilaverd amb l'ajuda d'un helicòpter. | Endesa

 

Es millorarà la qualitat del servei de Rojals, el Pinetell, Farena i Vilaverd

En concret, s'ha renovat un tram de línia –a la qual s'hi ha instal·lat nou cablejat– i s'han substituït, també, els dotze suports per on passa. A més, s’ha aprofitat aquesta actuació per instal·lar-hi nous dispositius de protecció per a l'avifauna. Els treballs, que permeten reforçar la qualitat del servei de Rojals, el Pinetell, Farena i Vilaverd han suposat una inversió de 80.000 euros aportats íntegrament per la companyia elèctrica Endesa.

Zona muntanyosa de molt difícil accés per als mitjans terrestres 

Els treballs s'han dut a terme al paratge Molí dels Tresos i han consistit en la renovació de dos trams de línia, que sumen 1.890 metres d'extensió, així com a la substitució de dotze suports de fusta que s'han reemplaçat per uns de metàl·lics, més resistents. Aquests elements s'han hagut de traslladar amb mitjans aeris ja que es troben en una zona muntanyosa de molt complicat accés per als mitjans terrestres, que són els que habitualment es fan servir en aquest tipus de treballs.

Es col·loquen dispostius per a la protecció de l'avifauna 

També s’ha aprofitat aquesta intervenció per col·locar dispositius de protecció per a l'avifauna. Es tracta d'un folre de material aïllant que s'instal·la en diversos punts de la línia i del suport per on hi passa el corrent amb l'objectiu d'evitar que les aus, que en un moment donat poden fer contacte entre dos elements conductors, puguin prendre mal.

"L'Arxiu Comarcal de la Conca: al capdavant dels arxius catalans per aquest motiu" "Les principals reclamacions dels conquencs a l'Oficina de Consum"