GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Josep Andreu presenta la candidatura d’ACM amb una llista «transversal, com ho va ser l'1-O»

Andreu ha anunciat també que és l'últim cop que es presenta a les eleccions municipals de Montblanc
Els membres de la candidatura d'Agrupament Catalanista de Montblanc de cara a les eleccions municipals 2019. | Júlia Giribets

 

Agrupament Catalanista de Montblanc ha presentat aquest diumenge al migdia la seva llista de cara a les eleccions municipals. Amb Josep Andreu al capdavant, la formació es torna a presentar sota el paraigua d’ERC i incorpora cares noves a la candidatura, però també repeteixen alguns regidors d’anteriors legislatures.

 

En un acte celebrat simbòlicament a la plaça 1 d’Octubre de Montblanc, més d’un centenar de persones han assistit a conèixer qui forma part d’aquest projecte polític. Tal com ha dit Andreu, és una llista «amb més dones que homes», que pretén ser una candidatura «transversal i amb moltes sensibilitats, com ho va ser l’1 d’Octubre», agrupant persones de diferents sectors de la societat montblanquina.

 

Reptes per aquesta legislatura

Durant la seva intervenció pública, Josep Andreu, ha posat de manifest la necessitat d’aconseguir el Parc Natural de les Muntanyes de Prades. «No pot ser que no ens posem d’acord els pobles que hi hem de formar part», ha dit.

 

Andreu ha recordat que «quan em poso una cosa al cap, sóc molt tossut» i ha reiterat que «en dos anys tindrem la piscina coberta, ho asseguro». En aquest sentit, Andreu ha reconegut que «hem de fer autocrítica i no la vam encertar intentant fer el conveni amb el càmping».

 

L’alcalde també ha fet referència a la pèrdua d’habitants de la Conca de Barberà en els darrers anys. «Per tirar endavant hem d’agafar autoestima i posar-nos amb entusiasme a liderar el futur de la nostra vila».

 

Detall del públic assistent a l'acte. | Júlia Giribets

 

 

També ha incidit en la importància que vinguin nous pagesos a la comarca. «Per això us demano que ens renoveu la confiança i ens doneu una àmplia majoria que, en aquesta legislatura ens ha ajudat a tirar endavant projectes que sempre tenien un ‘no’ per part de l’oposició».

 

El fet que no es presenti la CUP «no és bo per Montblanc»

Josep Andreu ha reconegut que el fet que la CUP no es presenti per optar a l’alcaldia de la vila «ens pot beneficiar electoralment», però ha afegit que «per Montblanc no és bo».

 

L’alcalde ha recordat que l’any 1975 «ens vam incorporar un grup de joves que hem protagonitzat la vida política municipal i ara seria necessari que una nova generació de joves fes el mateix». Tot i això, ha explicat que en la seva candidatura hi ha «força gent jove perquè hi ha d’haver relleu generacional».

 

Andreu es presenta per últim cop a les municipals

En aquest sentit, Josep Andreu, ha dit que «en aquestes eleccions hi sóc, però és l’últim cop que em presento a l’Ajuntament de Montblanc», en aquesta voluntat de donar pas a polítics més joves.

 

A més, Andreu, ha recordat que Agrupament Catalanista «som ERC i jo ho seguiré sent el que em quedi».

 

Josep Andreu, alcalde de Montblanc, presentant la candidatura d'Agrupació Catalanista de Montblanc per les municipals 2019. | Júlia Giribets

 

 

En referència a l’equip que l’acompanyarà en aquestes eleccions municipals, ha dit que «som un grup de gent amb il·lusió i força» i ha fet referència al tàndem que forma amb Francesc Benet, número 2 de la llista. «Jo somio molt i en ‘Siscu’ toca de peus a terra».

 

Entre les persones que l'acompanyaran en la llista, hi ha regidors que repeteixen com Francesc Benet, Oriol Pallissó, Santi Porta, Carme Pallàs (va anar a les llistes l'any 2007) o l'exregidor del PDeCat, Cesc Viñas, actual regidor no adscrit. 

 

Per acabar, l’alcalde ha recordat que va començar a l’Ajuntament de Montblanc amb dos pensaments molts clars: «la independència i les muralles», però ha reconegut que amb els anys «te n'adones que entres per uns ideals però el 95% del dia a dia l’ocupen coses com les clavegueres, els carrers... i vas sentint més propers els problemes de la gent».

 

LLISTA D'AGRUPAMENT CATALANISTA DE MONTBLANC

1- JOSEP ANDREU

2- FRANCESC BENET

3- CARME PALLÀS

4- JUDIT PERE

5- ORIOL PALLISSÓ

6- SANTI PORTA

7- CESC VIÑAS

8- EVA POMARES

9- MARIONA AGUSTÍ

10- NÚRIA FOGUET

11- PIERRETE PARNAU

12- IMMA TAULÉ

13- MARCEL FOLCH