Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Dissenyen un pla específic davant la manca d'habitatge a la Conca de Barberà

Representants polítics i tècnics comarcals traslladen al Govern la preocupació per la falta d'oferta d'immobles de lloguer i compra
Pla general d'una casa amb un cartell de lloguer i/o venda, a la dreta de la imatge, en una cèntrica plaça de l'Espluga de Francolí. | LaConcaDiari.cat

 

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l'Agència de l'Habitatge de la Generalitat treballaran en un pla específic conjunt per la Conca, davant la problemàtica que arrossega la comarca en matèria d'oferta d'habitatge. Representants polítics i tècnics del Consell han traslladat al Govern la preocupació per la manca d'oferta d'immobles disponibles per al lloguer i la compra, una problemàtica que agreuja el risc de despoblament de la comarca, especialment dels disset municipis de la Conca que tenen menys de 500 habitants.

En una reunió amb el director de Programes Socials de l'Habitatge, Joan Batlle, aquest dilluns a Concactiva, seu de l'Oficina Comarcal d'Habitatge, es van posar sobre la taula les problemàtiques de la comarca en aquest àmbit. A partir de la diagnosi del Pla Estratègic de la Conca de Barberà, s'ha detectat que un dels principals eixos de treball és l'habitatge. A partir d'aquesta reunió entre responsables del Consell Comarcal i el Departament d'Habitatge, s'establiran unes línies de treball en polítiques d'habitatge específiques per a la Conca de Barberà a fi de desenvolupar-les conjuntament.

Reunió entre el Consell Comarcal i el departament d'Habitatge de la Generalitat de Catalunya aquest dilluns. | CCCB

Dificultat per a les grans empreses

Les grans empreses asseguren tenir moltes dificultats per trobar pisos per als seus empleats. El sector immobiliari així ho confirma. La demanda sobrepassa l'oferta amb escreix des de fa anys i la tònica va a més, sobretot en el mercat de lloguer. Això fa que els pocs pisos en estoc tinguin preus disparats. A tall d'exemple, el passat mes de març, les dues úniques API que mantenen oficina a Montblanc no podien oferir cap immoble de lloguer des de feia mesos i a la borsa d'habitatge comarcal només n'hi havia un de disponible. El retard de l'execució de l'autovia A-27, amb l'afegit d'un sobrecost xifrat en 31 milions d'euros, tampoc hi contribueix en una comarca amb un important pes del sector industrial. L'administració confirma aquesta problemàtica per recol·locar la nova població i la necessitat d'accions per afavorir el seu establiment al territori.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris