L'escriptor Màrius Serra serà el pregoner de la Setmana Medieval de Montblanc

El premiat escriptor promet un pregó per convidar tothom a gaudir intensament de la festa, que es celebrarà del 23 d’abril al 5 de maig a Montblanc
Màrius Serra, a la imatge. | Cedida

 

Ja es coneix que serà la persona encarregada de fer el pregó de la XXXII Setmana Medieval de Montblanc, organitzada per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. En aquesta ocasió serà l’escriptor Màrius Serra.

 

El pregó tindrà lloc, com ja és tradicional, des del balcó de la històrica Casa Desclergue a la plaça Major de Montblanc. Serà el 26 d'abril i començarà a dos quarts de set de la tarda. En el pregó hi prenen part bona dels protagonistes de la Setmana Medieval, encapçalats per la família reial, sant Jordi, les cases nobles, soldats i el poble, en un acte obert a tothom i ple de color, música i danses.

 

Serra: «Em fa molt de goig i una mica de respecte»

A la Setmana Medieval l’escriptor promet escriure «un pregó medieval, fent una capbussada en el passat medieval de la nostra llengua per convidar a gaudir al màxim de la festa». Màrius Serra pren aquest repte de pregoner tot confessant amb alegria que «em fa molt de goig participar d’una festa que ja coneixes i és referencial. Alhora, també una mica de respecte».

 

Trajectòria de Màrius Serra: escriptor i comunicador

Màrius Serra (Barcelona, 1963), té una llarga trajectòria professional en el camp de la literatura, en el qual ha publicat sobretot novel·les; com ara ‘Farsa’ (Premi Ramon Llull, 2016) i ‘Plans de Futur’ (Premi Sant Jordi, 2012) . La seva darrera és ‘La novel·la de Sant Jordi’, publicada l’any passat i ja traduïda a l’italià. Serra també ha escrit textos teatrals, i és autor de nombroses traduccions.

 

De Màrius Serra és també ben coneguda la faceta de bon comunicador, a través de múltiples i diversos treballs en mitjans de comunicació. Serra ha estat columnista d’opinió a diaris, així com autor de mots encreuats i de jocs de paraules. En aquest àmbit, cal destacar espais com ‘Paraules en ruta’ (Tv3) i, en l’actualitat ‘Enigmàrius’ (Catalunya Ràdio).

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris