Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Sostreuen la placa commemorativa de la Marxa de la Llibertat a Montblanc

Els fets han passat aquesta matinada
La placa va ser inaugurada per Àngel Colom i Arcadi Oliveres, dos dels promotors de la Marxa. | Ajuntament de Montblanc

 

Uns desconeguts han robat aquesta passada matinada la placa commemorativa de la Marxa per la Llibertat que estava ubicada a les escales que duen fins a la plaça de Santa Maria, segons ha denunciat el consistori montblanquí. La placa, que commemora la Marxa per la Llibertat que va tenir lloc l’any 1976 i que tenia com a punt de sortida la Vila Ducal, es va instal·lar el mes de setembre de 2012. A causa de la repressió policial poques persones van poder arribar al final, al Monestir de Poblet. Àngel Colom i Arcadi Oliveres, promotors d’aquesta marxa, van ser presents el dia de la inauguració de la placa.

 

Estat actual de l'espai on hi havia la placa. | Ajuntament de Montblanc

 

Robatori de la pancarta per la llibertat dels presos 

D’altra banda, el consistori montblanquí també va denunciar la setmana passada el robatori de la pancarta per la llibertat dels presos que hi havia penjada al balcó consistorial. A més a més, les mateixes persones també van sostreure una altra pancarta amb el lema ‘Republiquem’ que, en aquest cas, penjava de les finestres d’alcaldia.

 

Cal recordar que era la segona vegada que la Vila Ducal patia uns fets com aquests; ja s’havia despenjat la pancarta de ‘presos polítics’ a principis del mes setembre. En els actes vandàlics del setembre, també van arrencar altres elements en favor de la llibertat i del dret a decidir que hi havia a l'espai públic del municipi.  

 

Penjen un vídeo de l'arrencada de pancartes a Montblanc

En aquest sentit, el passat dijous 8 de novembre, a les xarxes socials, dos dels grups que van realitzar aquesta última acció, ‘Resistencia Alta Tabarnia’ i ‘Grupo de Liberación del Penedés' van penjar un vídeo dels fets, en el qual es pot observar com els grups, totalment encaputxats, arrenquen les pancartes.

 

 

Comentaris