El Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà serveix uns 22.000 tastos

Amb els dos caps de setmana de Mercat s'ha arribat a les 6.500 copes venudes
Els 22.000 tastos servits enguany que supera la xifra rècord del 2018 | Cedida

 

 

Durant els dos caps de setmana de la Setmana Medieval molta gent va passar pel mercat buscant tastar els diferents vins i caves. Un ambient agradable i un públic cada cop més exigent van ser uns ingredients perfectes perquè la Setmana Medieval de Montblanc també es convertís en una festa del vi de la Conca. El bon temps del primer cap de setmana va fer que s'arribés a les 4.000 copes venudes només en dos dies, tot i coincidir amb el diumenge d'eleccions generals al Congrés dels Diputats. Aquest segon cap de setmana també ha acompanyat el temps, però ha baixat lleugerament el bon ritme de públic.

 

En aquest sentit, dotze cellers han estat durant dos caps de setmana oferint els seus vins i assessorant els visitants sobre les varietats i l’elaboració dels vins de la DO Conca de Barberà, aconseguint una xifra d’uns 22.000 tastos que supera la del 2018. La xifra de copes venudes aquest any - unes 6500 copes - demostra que és un acte consolidat dins la festa i l’agenda dels amants del vi. El Mercat de vins i caves de la DO Conca de Barberà és un dels esdeveniments més esperats de la Setmana Medieval de Montblanc.

 

També es va aprofitar el Mercat de Vins per fer la presentació oficial de la Ruta del Trepat, un nou producte enoturístic elabora pel servei de turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, conjuntament amb la DO Conca de Barberà. És una ruta turística que incorpora, com a eix vertebrador, el trepat i  cellers que elaboren amb aquesta varietat de raïm, autòctona de la Conca de Barberà.

 

Segons la presidenta de la DO, Mariona Rendé, «Patrimoni històric, cultura i vi són la fórmula perfecta per promocionar els productes de la Conca de Barberà». Els visitants valoren com excel·lent el fet de poder tastar els vins de la Conca acompanyats amb plats típics de la gastronomia del territori, veure com es vivia a l’Edat Mitjana i ser testimoni dels fets més importants d’aquella època.