Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Beatificaran un metge de Santa Coloma de Queralt assassinat durant la Guerra Civil

El Papa Francesc ha signat el decret per beatificar el metge Mariano Mullerat Soldevila, nascut a Santa Coloma de Queralt l'any 1897
Imatge del metge Mariano Mullerat Soldevila. | galeriametges.cat

 

El metge Mariano Mullerat Soldevila, nascut a Santa Coloma de Queralt l’any 1897 i assassinat durant la Guerra Civil l’any 1936, serà beatificat. Així ho ha determinat el Papa Francesc després de signar un decret de reconeixement del martiri.

 

El pontífex va signar ahir aquest decret i d’altres, per tal de beatificar vuit seminaristes i un sacerdot del Seminari d’Oviedo afusellats l’any 1936 i també al metge català Mariano Mullerat Soldevila, assassinat a Arbeca l’any 1936.

 

Capturat pel bàndol republicà

El metge Mariano Mullerat Soldevila va néixer a Santa Coloma de Queralt el 24 de març de l'any 1897 i va morir a Arbeca (Lleida) el dia 13 d’agost de l'any 1936 després de ser capturat i afusellat pel bàndol republicà. Tot i néixer a Santa Coloma de Queralt, va ser alcalde del municipi d’Arbeca. El seu procés de beatificació va començar l’any 2003 però no s'ha resolt fins ara, quinze anys després d'iniciar-se.

 

El Papa va signar ahir els decrets durant l’audiència que va concedir ahir al prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants, Angelo Beciu.

 

El Papa Francesc també va signar les ‘virtuts heroiques’ de les monges espanyoles María Antonia Pereira (1700-1760) nascuda a El Penedo (Astúries), de l’orde de les Carmelites descalces i Arcángela Badosa Cuatrecasas (1878-1918), nascuda a Sant Joan les Fonts (Girona), de la congregació les Germanes de la Benaventurada Verge María del Monte Carmelo..

 

Procés de beatificació

Amb els decrets, s’ha signat el reconeixement del martiri. Aquesta declaració és decisiva per a la beatificació donat que, d’aquesta manera no és necessari reconèixer un miracle.

 

Pel que fa a la promulgació de les ‘virtuts heroiques’ de les dues monges espanyoles, se suposa que a partir d’ara se’ls donarà el títol de ‘venerables’ i es començarà el procés per continuar la seva beatificació.

Comentaris