Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El 23 de març, beatificaran un metge de Santa Coloma de Queralt assassinat durant la Guerra Civil

L'Arquebisbat de Tarragona ha activat una pàgina web amb informació sobre el metge de Santa Coloma, Marià Mullerat, per consultar tot allò relacionat amb la beatificació
Imatge del metge Mariano Mullerat Soldevila. | galeriametges.cat

 

El metge Marià Mullerat Soldevila, nascut a Santa Coloma de Queralt l’any 1897 i assassinat durant la Guerra Civil l’any 1936, serà beatificat el proper 23 de març. Així ho ha fet públic l'Arquebisbat de Tarragona, setmanes després que el Papa Francesc signés un decret de reconeixement del martiri. El metge català va ser assassinat a Arbeca l’any 1936.

 

Capturat pel bàndol republicà

El metge Marià Mullerat Soldevila va néixer a Santa Coloma de Queralt el 24 de març de l'any 1897 i va morir a Arbeca (Lleida) el dia 13 d’agost de l'any 1936 després de ser capturat i afusellat pel bàndol republicà. Tot i néixer a Santa Coloma de Queralt, va ser alcalde del municipi d’Arbeca. El seu procés de beatificació va començar l’any 2003 però no s'ha resolt fins ara, quinze anys després d'iniciar-se.

 

El Papa va signar a principis del mes de novembre de 2018 aquest decret i d'altres durant l’audiència que va concedir al prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants, Angelo Beciu.

 

El Papa Francesc també va signar les ‘virtuts heroiques’ de les monges espanyoles María Antonia Pereira (1700-1760) nascuda a El Penedo (Astúries), de l’orde de les Carmelites descalces i Arcángela Badosa Cuatrecasas (1878-1918), nascuda a Sant Joan les Fonts (Girona), de la congregació les Germanes de la Benaventurada Verge María del Monte Carmelo..

 

Procés de beatificació

Amb els decrets, va quedar signat el reconeixement del martiri. Aquesta declaració és decisiva per a la beatificació donat que, d’aquesta manera no és necessari reconèixer un miracle.

 

Pel que fa a la promulgació de les ‘virtuts heroiques’ de les dues monges espanyoles, se suposa que a partir d’ara se’ls donarà el títol de ‘venerables’ i es començarà el procés per continuar la seva beatificació.

 

Serà la primera beatificació que tindrà lloc a la Catedral de Tarragona

La beatificació de Marià Mullerat i Soldevila, se celebrarà el dissabte dia 23 de març d’aquest any 2019, a les 11.00 hores a la Catedral de Tarragona. Serà presidida pel cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de la Causa dels Sants.

 

Amb motiu d’aquesta important celebració (serà la primera beatificació que tingui lloc a la Catedral) s’ha activat una pàgina web, on hi ha la biografia del metge i altra informació sobre la seva beatificació.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris