Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Una dona, hospitalitzada en estat lleu per l'incendi d'una cuina a Tarragona

Montblanc viurà l'estrena mundial de l'obra 'La meva terra'

Es tracta d'una peça sobre Catalunya i el 'Procés'
La presentació de l'obra s'ha fet a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Montblanc amb la presència del compositor anglès Howard Blake. | J.V.

 

L'església de Santa Maria acollirà aquest proper diumenge 6 de gener, a dos quarts de set de la tarda, l'estrena mundial de la composició 'La meva terra', musicada pel compositor anglès Howard Blake i que tracta sobre Catalunya i el 'Procés'. L'actuació a Montblanc anirà a càrrec de l'actor Jaume Comas –lletrista de la peça–, la formació Liverpool String Quartet, la soprano Ana Puche i la flautista Nèlia Sanxis.

 

Presentació de la imatge restaurada de Santa Maria de Montblanc

 

Aquest migdia, la Sala de Plens de l'Ajuntament de Montblanc ha acollit a presentació de l'obra, amb la presència destacada del reputat compositor anglès. L'interpretació d'aquesta peça serà la cloenda d'un concert dedicat a la celebració del vuitantè aniversari de Howard Blake, conegut, principalment, per les seves partitures per a cinema, tot i que també compon en d'altres àmbits, com la música clàssica i la música lleugera.

 

Blake, ha manifestat en aquesta roda de premsa, que tan bon punt li van fer la proposta va dir que sí, ja que, segons ell, s'ha de fer sentir la veu dels europeus sobre el conflicte polític que viu Catalunya. Per la seva banda, Jaume Comas, ha explicat que va escriure la cançó, de quatre estrofes i vuit versos, l'any 2015. Creu que el procès català és la «necessitat de trobar el batec de la terra».

 

Partitures orquestrals creades per a la pel·lícula de l'any 1980 'Flash Gordon'

Blake, que ha treballat, principament per al cinema i televisió, té entre les seves obres més destacades la música per a 'The Bear' i 'The duellists', dirigida per Ridley Scott, i guanyadora del Premi Especial del Jurat a la Millor Òpera Prima al Festival de Cannes de l'any 1977. Però, una de les obres més aplaudides del compositor anglès són les partitures orquestrals creades per a la pel·lícula de l'any 1980 'Flash Gordon', per les quals van comptar amb la col·laboració del grup Queen, i també, pel treball fet a 'The Snowman', de l'any 1982, amb el qual va ser nominat al premi Oscar.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris