'Montblanc capital de la sardana' guanya el concurs de la sardana de l'any

La final del concurs s'ha celebrat aquest diumenge al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Alfred Abad, compositor del tema, ha recollit el premi
Alfred Abad, compositor de la sardana, amb el premi, aquest diumenge, al Liceu. | Cedida

 

‘Montblanc capital de la sardana’ ha guanyat el concurs La sardana de l’any, que s’ha celebrat aquest diumenge al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. El certamen, organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya, ha premiat la composició del tarragoní Alfred Abad.

 

A la final d'aquest concurs havien arribat 10 sardanes, entre les quals ha resultat escollida la de Montblanc. Aquesta ha estat la 30a edició del certamen on la votació popular ha escollit la sardana d’Alfred Abad com la millor de l’any. El compositor ha rebut el guardó de mans del president de la Generalitat, Quim Torra.

 

Abad és el president de la colla sardanista Tarragona Dansa. Les xarxes socials de la colla s'han omplert les darreres hores de felicitacions tot celebrant el premi. Alfred Abad compondre la sardana guardonada, com a himne per la capitalitat que Montblanc ha ostentat aquest passat 2018. 

 

De fet, el tema ha tingut una boníssima acceptació els darrers mesos. En l'estrena a Montblanc, la reacció va ser boníssima i, a partir d'aqui s'ha ballat en molts aplecs i, fins i tot a Washington, en el marc de l’Smithsonian Folklife Festival.

 

La sardana com a transmissió de valors

En la gala celebrada al Liceu també va estar present la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga, qui va destacar que aquest com aquest subratllen «el valor social de la cultura popular i la potència de l’associacionisme cultural en la transmissió de valors com són la participació, la cohesió social i la integració».

 

La Cobla Mediterrània va interpretar la sardana guanyadora durant la celebració de la gala a Barcelona, en un teatre ple de gom a gom. 

 

També et pot interessar:

Entrevista a Alfred Abad: «Musicalment, la sardana està en el seu millor moment»

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris