Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Curcubeu: un arc de Sant Martí cultural a Montblanc

El claustre de Sant Francesc s'ha omplert de músiques i menjars d'arreu del món
El claustre de Sant Francesc s'ha omplert de petits i grans amb ganes de gaudir de la jornada | B.H.

 

Montblanc ha celebrat aquest cap de setmana el Curcubeu ('arc de Sant Martí' en romanès), una trobada intercultural plena d'activitats, música i menjars d'arreu del món. El Curcubeu ha rebut una gran assistència i la Vila Ducal ha pogut lluir amb colors de tot el món.

 

Els actes del Curcubeu han iniciat a les 12.00 hores, a la sala de les Corts Catalanes, on s'ha celebrat la taula rodona 'L'acollida a Catalunya: una realitat a la Conca de Barberà', en la qual han participat la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Proactiva Open Arms, la regidoria de benestar social de l'Espluga de Francolí, Suara Cooperativa, grup de mentors de Montblanc i el col·lectiu La Conca Terra d'acollida.

 

A la tarda, les activitats han començat a les 17.30 hores, al Claustre de Sant Francesc, amb una sessió de contacontes: 'L'Àsia al Marroc', duta a terme per Carme Corretgé i Dàlia Uson. A les 18.00 hores ha sigut el torn dels més joves, que han pogut gaudir de les mútiples activitats per a infants com el taller de trenes africanes de l'associació Senegalesa o diversos jocs d'arreu del món.

 

A partir de les 19.00 hores s'han ofert diversos tastets gastronòmics d'arreu del món | B.H.

 

Música i gastronomia al claustre de Sant Francesc

A les 18.30 estava programat l'inici de les actuacions musicals, però s'ha endarrerit una mica i fins a les 19.00 hores no ha començat l'actuació de grups de l'Aligot de Montblanc, seguida per l'espectacle de percussió i dansa senegalesa d'Africa Pasteef, una ballada de sardanes amb el grup sardanista de Montblanc. Tot l'espectacle musical ha anat acompanyat de tastets d'arreu del món, des de les 19.00 hores s'oferien plats propis del Marroc, Xina, Senegal, Índia, Romania, Brasil, Bolívia i Catalunya. Pel preu de 5 € es podien adquirir 5 tiquets per a degustacions.

 

Com dèiem al principi, l'assistència ha sigut bona, a la tarda el claustre s'ha omplert de petits i grans amb ganes de gaudir de l'arc de Sant Martí de cultures que hi havia present. Esperem que se celebrin més edicions amb encara més èxit.

 

A les 19.00 hores han començat les actuacions musicals | B.H.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris