Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Montblanc acollirà la Gala de l’Any d’Adifolk amb motiu de la Capital de la Sardana 2018

Serà el diumenge 25 de novembre, en una jornada institucional que es complementarà amb una mostra de cultura popular
Montblanc encercla la Muralla amb una gran sardana | Laia Solanellas

 

Adifolk, l’Associació per a la Difusió del Folklore de Catalunya, celebrarà la seva Gala de l’Any a Montblanc, aprofitant que aquesta població és la Capital de la Sardana 2018. Aquest esdeveniment tindrà lloc el diumenge 25 de novembre. Serà una jornada de caràcter institucional, però que anirà complementada amb una mostra de la cultura popular catalana. Es preveu que els grups montblanquins tinguin un especial protagonisme, com a amfitrions de la vetllada.

 

Aquesta gala anual vol reivindicar la tasca que fa l’associació. En ella també s’instaura el lliurament dels Premis Adifolk que comprenen diferents modalitats: Premi a la personalitat de l’any, premi a la federació de l’any i premi al grup de l’any. També en el decurs de la jornada, Adifolk anunciarà quina serà la ciutat europea que agafi el relleu a Washington per acollir el 32è Aplec Internacional 2019.

 

Adifolk ha donat a conèixer que celebrarà la seva gala a Montblanc en el marc de la prestigiosa Fira Mediterrània que s’ha celebrat a Manresa del 4 al 7 d’octubre, i ha anat a càrrec del president d’Adifolk, Ivan Besora. L’escenari de la Llotja Professional de la Fira ha estat el centre de la presentació, on ha destacat la projecció de l’espot publicitari que anuncia la celebració de la Gala. Així doncs, la capital de la Conca de Barberà concentrarà aquest dia una gran celebració de la cultura popular catalana.

 

La tasca d’Adifolk

Adifolk està declarada d'utilitat pública i formada per persones vinculades estretament al món del folklore i la cultura popular catalana. L’associació té com a objectiu fonamental potenciar i dinamitzar la cultura popular catalana i també donar a conèixer a Catalunya el folklore d’altres indrets del món.

 

Entre les activitats que porta a terme destaquen les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya amb 46 edicions des de l’any 1972 i l’Aplec Internacional amb 31 anys d’història, havent recorregut des de l’any 1988 les principals ciutats d’Europa i la capital dels Estats Units d’Amèrica.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris