Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Montblanc aprova una moció per pal·liar la crisi de la pagesia a la regió de Tarragona

El Ple de l’Ajuntament va aprovar aquesta moció d’Unió de Pagesos per instar als governs català i espanyol a que apliquin mesures en la pagesia
Imatge d'una concentració d'Unió de Pagesos | TGNdigital

 

El passat dimecres 16 de gener el Ple de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat una moció d'Unió de Pagesos sobre la situació de la pagesia i el sector agrari a la regió de Tarragona.

 

En concret, aquesta moció insta el Govern de la Generalitat i al de l'Estat espanyol a articular mesures per a poder pal·liar la situació de crisi conjuntural i estructural a què es veu abocada la pagesia a la regió.

 

El text també demana establir un refinançament dels crèdits per als joves incorporats als conreus de l'avellana i l'olivera.

 

També en termes econòmics es demana establir avals per a les mesures de finançament i refinançament, promoure campanyes per a afavorir el consum d'avellanes i de l'oli d'oliva verge extra i adequar els mòduls de l'IRPF de l'any 2018 per a aquests conreus i zona afectada, tenint en compte la reducció de la producció com a conseqüència de les adversitats climàtiques.

 

Amb aquesta acció també es vol establir novament, i de forma íntegra, almenys per a un període de 3 anys, l'ajut nacional previst a l'OCM dels productes agraris per a les superfícies d'avellaner, tant pel secà com pel regadiu i defensar l'articulació d'un ajut addicional, temporal, 'ad hoc' i urgent per a l'avellana per part del Consell de la Unió Europea, per a un període excepcional de tres anys, d'acord amb el que preveu l'article 42 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

 

Per últim, es demana establir un ajornament extraordinari del pagament de les quotes de la Seguretat Social per a la pagesia professional.

 

El Ple també aprova un increment de les retribucions dels empleats públics

D’altra banda, el Ple de l'Ajuntament de Montblanc també va aprovar per unanimitat un increment de les retribucions dels empleats públics per a l'any 2019.

 

D'aquesta manera, els treballadors del consistori montblanquí i de les seves entitats dependents cobraran un 2,25% més aquest any 2019. També es demora l'aplicació de l'increment addicional d'un 0,25% de les retribucions íntegres al dia 1 de juliol de 2019.

 

El plenari també va aprovar destinar ajuts per aturar el despoblament a l'interior de la muralla. 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris